Σε ιστορικό χαμηλό η στήριξη των Βρετανών στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit

Σε ιστορικό χαμηλό η στήριξη των Βρετανών στους χειρισμούς της Μέι για το Brexit Facebook Twitter
0

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η στήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναφορικά με τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ORB International, η στήριξή του μειώθηκε στο 22%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει ποτέ καταγραφεί. 


Η επιδοκιμασία των Βρετανών για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ είχε ανέλθει έως και στο 55% το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Έκτοτε, ωστόσο, ελαττώθηκε, την ώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας δίνει μάχη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα καθορίζει τις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το «διαζύγιο».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 2.000 ενήλικες, το 60% των ερωτηθέντων δεν νιώθει σιγουριά ότι η Τερέζα Μέι θα συνάψει την πιο συμφέρουσα συμφωνία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 56% τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή, το 22% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα καταφέρει να συνάψει την ορθότερη για τους Βρετανούς συμφωνία.

Ενώ απομένουν λίγο παραπάνω από 8 μήνες πριν από την 29η Μαρτίου του 2019, ημερομηνία κατά την οποία η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Μέι, το κοινοβούλιο, οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος παραμένουν βαθιά διχασμένοι για τη μορφή που θα έπρεπε να έχει το Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ