Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχωρεί η τουρκική λίρα

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχωρεί η τουρκική λίρα Facebook Twitter
EPA
1

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, πέραν των 4,55 λιρών ανά δολάριο, υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα.

Το τουρκικό νόμισμα πλήττεται από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος και τις ανησυχίες για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό και την επιρροή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.


Από τις αρχές του έτους, η λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 16,5% και αποτελεί ένα από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις.


Στις 11:24 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 4,5435 λίρες ανά δολάριο, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο χαμηλό επίπεδο των 4,5693 λιρών.

Ιδιαίτερη νευρικότητα στους επενδυτές προκάλεσαν τα σχόλια του Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι θέλει μεγαλύτερο έλεγχο στη νομισματική πολιτική μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν, αυτοχαρακτηριζόμενος «εχθρός των επιτοκίων», θέλει χαμηλότερο κόστος δανεισμού προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.

Οι επενδυτές θέλουν αποφασιστικές αυξήσεις των επιτοκίων ενώ η απροθυμία της κεντρικής τράπεζας να ενεργήσει με επιθετικό τρόπο έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι δεν είναι ανεξάρτητη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM
ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια