Σάντσεθ προς τουρίστες: Η Ισπανία σας περιμένει από τον Ιούλιο -«Πράσινο φως» για το ποδόσφαιρο

Σάντσεθ προς τουρίστες: Η Ισπανία σας περιμένει από τον Ιούλιο -«Πράσινο φως» για το ποδόσφαιρο Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ανοίξει για τους τουρίστες από το εξωτερικό τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο Σάντσεθ κάλεσε τους Ισπανούς να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εγγυηθεί την ασφάλεια τουριστών και ντόπιων. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επιστρατευθεί πακέτο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή ελάχιστου βασικού εισοδήματος σε οικογένειες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

«Στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα σήμερα: η Ισπανία θα σας περιμένει από τον Ιούλιο», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ. «Όπως γνωρίζετε, η Ισπανία υποδέχεται πάνω από 80 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Για αυτό ανακοινώνω ότι από τον Ιούλιο η Ισπανία θα ανοίξει για τον ξένο τουρισμό, με όρους για την ασφάλεια», συμπλήρωσε και κάλεσε τους ξένους να αρχίσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην Ισπανία.

«Η Ισπανία χρειάζεται τον τουρισμό και ο τουρισμός χρειάζεται ασφάλεια, τόσο στη χώρα προέλευσης όσο και στον προορισμό. Θα εγγυηθούμε ότι οι τουρίστες δεν θα διατρέξουν κίνδυνο, ούτε θα φέρουν κίνδυνο στη χώρα μας», συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Πράσινο φως» για τη La Liga

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα επιτραπεί να ξεκινήσει από τις 8 Ιουνίου.

Από τις αρχές της εβδομάδας οι παίκτες των ομάδων της La Liga επέστρεψαν στις προπονήσεις, σε γκρουπ έως 10 ατόμων. Η ποδοσφαιρική δράση στη χώρα είχε διακοπεί από τις 12 Μαρτίου. Το «πράσινο φως» δόθηκε και για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, επίσης για τις 8 Ιουνίου. 

Η Ισπανία είναι ανάμεσα στις χώρες που επλήγησαν σφοδρότερα από τον κορωνοϊό. Έως τώρα, 28.628 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 234.824 κρούσματα του ιού. Η κρίση επιδείνωσε και τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς τον Μάρτιο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 300.000 και τον Απρίλιο σχεδόν κατά 283.000.

Σύμφωνα με τον Σάντσεθ, από το πακέτο για το ελάχιστο βασικό εισόδημα θα επωφεληθούν περίπου 850.000 νοικοκυριά, τα μισά από τα οποία με παιδιά. Επίσης, θα βοηθηθούν 4 στους 5 άνθρωποι που ζουν σε ακραία φτώχεια, σημείωσε μεταξύ άλλων. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει να παρατείνει για έκτη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε αρχικά στις 14 Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM