Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν

Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν Facebook Twitter
2

Σάλος προκλήθηκε από τα σχόλια του κωμικού Trevor Noah σχετικά με την κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Ο κωμικός, στη διάρκεια επεισοδίου του The Daily Show, αστειεύτηκε λέγοντας πως ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες θα ήταν «το πιο διασκεδαστικό πράγμα» και πως θα ήταν «ο μακρύτερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας, άλλο ένα χορευτικό νούμερο»

Tο σχόλιο προκάλεσε χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, ειδικά από Ινδούς χρήστες. Ο κωμικός από τη Νότια Αφρική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

Οι σχολιαστές θεώρησαν τα λεγόμενα του Noah «ρατσιστικά» και πως δείχνουν «αναισθησία» 

Όταν ένας χρήστης των κατηγόρησε πως διακωμωδεί τον πόλεμο μέσα από στερεότυπα που υπάρχουν για τις ταινίες του Bollywood, o Νoah θέλησε να απολογηθεί αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να βρει κωμικές γωνίες στα πράγματα. Ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη «επειδή πλήγωσα εσένα και άλλους, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου».   

Πρόσθεσε πως έχει κάνει αστεία με οτιδήποτε, ακόμα και για τη μητέρα του, η οποία είχε πυροβοληθεί από τον πρώην σύζυγο της.

Αρκετοί χρήστες επίσης σχολίασαν πως η κατακραυγή για το σχόλιο ήταν «περιττή» και απλά ακόμα ένα παράδειγμα του πως τα πράγματα μεγαλοποιούνται στα social media. 

Στο κανάλι του The Daily Show στο YouTube υπάρχουν επικριτικά σχόλια, αλλά και αρκετοί που αναφέρουν πως βρήκαν το συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής αστείο. 

Γενικότερα οι διαμάχες στο Twitter για πολιτικά θέματα είναι αρκετά συνηθισμένες στην Ινδία. Οι σταρ της χώρας είναι εύκολο να κατηγορηθούν επειδή τοποθετούνται σε πολιτικά ζητήματα ή επειδή αποφεύγουν να τοποθετηθούν. 

Στην τωρινή κρίση στις σχέσεις Ινδίας- Πακιστάν, η σταρ του Bolywood, η Priyanka Chopra, έγραψε κάτι υπέρ της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Τo tweet της ηθοποιού έχει προκαλέσει καμπάνια συλλογής υπογραφών στο Πακιστάν, η οποία ζητάει από την Unicef να της αφαιρέσει τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης.  

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι άστοχο η τυχαίο. Προετοιμάζεται ο επόμενος πόλεμος και θα είναι στην Ανατολή και πολύ πιθανόν μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. και μπορεί να είναι και παγκόσμιος...το νου μας!