Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν

Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν Facebook Twitter
2

Σάλος προκλήθηκε από τα σχόλια του κωμικού Trevor Noah σχετικά με την κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Ο κωμικός, στη διάρκεια επεισοδίου του The Daily Show, αστειεύτηκε λέγοντας πως ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες θα ήταν «το πιο διασκεδαστικό πράγμα» και πως θα ήταν «ο μακρύτερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας, άλλο ένα χορευτικό νούμερο»

Tο σχόλιο προκάλεσε χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, ειδικά από Ινδούς χρήστες. Ο κωμικός από τη Νότια Αφρική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

Οι σχολιαστές θεώρησαν τα λεγόμενα του Noah «ρατσιστικά» και πως δείχνουν «αναισθησία» 

Όταν ένας χρήστης των κατηγόρησε πως διακωμωδεί τον πόλεμο μέσα από στερεότυπα που υπάρχουν για τις ταινίες του Bollywood, o Νoah θέλησε να απολογηθεί αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να βρει κωμικές γωνίες στα πράγματα. Ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη «επειδή πλήγωσα εσένα και άλλους, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου».   

Πρόσθεσε πως έχει κάνει αστεία με οτιδήποτε, ακόμα και για τη μητέρα του, η οποία είχε πυροβοληθεί από τον πρώην σύζυγο της.

Αρκετοί χρήστες επίσης σχολίασαν πως η κατακραυγή για το σχόλιο ήταν «περιττή» και απλά ακόμα ένα παράδειγμα του πως τα πράγματα μεγαλοποιούνται στα social media. 

Στο κανάλι του The Daily Show στο YouTube υπάρχουν επικριτικά σχόλια, αλλά και αρκετοί που αναφέρουν πως βρήκαν το συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής αστείο. 

Γενικότερα οι διαμάχες στο Twitter για πολιτικά θέματα είναι αρκετά συνηθισμένες στην Ινδία. Οι σταρ της χώρας είναι εύκολο να κατηγορηθούν επειδή τοποθετούνται σε πολιτικά ζητήματα ή επειδή αποφεύγουν να τοποθετηθούν. 

Στην τωρινή κρίση στις σχέσεις Ινδίας- Πακιστάν, η σταρ του Bolywood, η Priyanka Chopra, έγραψε κάτι υπέρ της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Τo tweet της ηθοποιού έχει προκαλέσει καμπάνια συλλογής υπογραφών στο Πακιστάν, η οποία ζητάει από την Unicef να της αφαιρέσει τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης.  

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Άντριου: Τι ακολουθεί μετά τη σύλληψή του και ποιες οι επιπτώσεις στη βασιλική οικογένεια

Η σύλληψη του Άντριου προκαλεί τριγμούς στη βρετανική μοναρχία και επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Έπσταϊν, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις συνέπειες στο κύρος της βασιλικής οικογένειας και τη στάση του Παλατιού απέναντι στην κρίση
THE LIFO TEAM
ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι άστοχο η τυχαίο. Προετοιμάζεται ο επόμενος πόλεμος και θα είναι στην Ανατολή και πολύ πιθανόν μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. και μπορεί να είναι και παγκόσμιος...το νου μας!