Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν

Σάλος με το σχόλιο του κωμικού Trevor Noah για την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν Facebook Twitter
2

Σάλος προκλήθηκε από τα σχόλια του κωμικού Trevor Noah σχετικά με την κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Ο κωμικός, στη διάρκεια επεισοδίου του The Daily Show, αστειεύτηκε λέγοντας πως ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες θα ήταν «το πιο διασκεδαστικό πράγμα» και πως θα ήταν «ο μακρύτερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας, άλλο ένα χορευτικό νούμερο»

Tο σχόλιο προκάλεσε χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, ειδικά από Ινδούς χρήστες. Ο κωμικός από τη Νότια Αφρική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

Οι σχολιαστές θεώρησαν τα λεγόμενα του Noah «ρατσιστικά» και πως δείχνουν «αναισθησία» 

Όταν ένας χρήστης των κατηγόρησε πως διακωμωδεί τον πόλεμο μέσα από στερεότυπα που υπάρχουν για τις ταινίες του Bollywood, o Νoah θέλησε να απολογηθεί αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να βρει κωμικές γωνίες στα πράγματα. Ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη «επειδή πλήγωσα εσένα και άλλους, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου».   

Πρόσθεσε πως έχει κάνει αστεία με οτιδήποτε, ακόμα και για τη μητέρα του, η οποία είχε πυροβοληθεί από τον πρώην σύζυγο της.

Αρκετοί χρήστες επίσης σχολίασαν πως η κατακραυγή για το σχόλιο ήταν «περιττή» και απλά ακόμα ένα παράδειγμα του πως τα πράγματα μεγαλοποιούνται στα social media. 

Στο κανάλι του The Daily Show στο YouTube υπάρχουν επικριτικά σχόλια, αλλά και αρκετοί που αναφέρουν πως βρήκαν το συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής αστείο. 

Γενικότερα οι διαμάχες στο Twitter για πολιτικά θέματα είναι αρκετά συνηθισμένες στην Ινδία. Οι σταρ της χώρας είναι εύκολο να κατηγορηθούν επειδή τοποθετούνται σε πολιτικά ζητήματα ή επειδή αποφεύγουν να τοποθετηθούν. 

Στην τωρινή κρίση στις σχέσεις Ινδίας- Πακιστάν, η σταρ του Bolywood, η Priyanka Chopra, έγραψε κάτι υπέρ της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Τo tweet της ηθοποιού έχει προκαλέσει καμπάνια συλλογής υπογραφών στο Πακιστάν, η οποία ζητάει από την Unicef να της αφαιρέσει τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης.  

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι άστοχο η τυχαίο. Προετοιμάζεται ο επόμενος πόλεμος και θα είναι στην Ανατολή και πολύ πιθανόν μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. και μπορεί να είναι και παγκόσμιος...το νου μας!