ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Σαλβίνι: Μακάρι η Ισπανία να δεχθεί 66.000 επιπλέον μετανάστες

Σαλβίνι: Μακάρι η Ισπανία να δεχθεί 66.000 επιπλέον μετανάστες Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε σήμερα στην άφιξη των 629 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν στο σωστικό σκάφος Aquarius, στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Οι μετανάστες διασώθηκαν τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιουνίου στα ανοικτά της Λιβύης, με την Ιταλία και τη Μάλτα να αρνούνται στο πλοίο τον κατάπλου, σε οποιοδήποτε από τα λιμάνια τους. 

Με παρέμβαση του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, το Aquarius έβαλε τελικώς πλώρη για τη Βαλένθια, όπου κατέφτασε τα ξημερώματα της Κυριακής. 


«Μακάρι η Ισπανία να δεχθεί άλλους 66.000 μετανάστες και το ίδιο να κάνουν η Πορτογαλία, η Μάλτα και άλλες χώρες», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

«Κάνουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, προστατεύουμε τα εθνικά μας σύνορα. Το κάνουμε με χαμηλούς τόνους και καλή αγωγή, αλλά οι καλοί καιροί, για όσους νόμιζαν ότι η Ιταλία ήταν ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων», έχουν τελειώσει, πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκας.


«Επιτέλους, οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και Γερμανοί μας ακούνε. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είμαστε πρωταγωνιστές σε ό,τι αφορά τις επιλογές για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον», διεμήνυσε κλείνοντας ο Ματτέο Σαλβίνι.

Διεθνή
2

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ