Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη» - Ο Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο Azovstal

Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη» - Ο Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο Azovstal Facebook Twitter
Άποψη της Μαριούπολης, 18 Απριλίου 2022
0

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ισχυρίστηκε σήμερα, Πέμπτη, πως η Μαριούπολη έχει «καταληφθεί» από τις ρωσικές δυνάμεις. 

«Η κατάσταση είναι ήρεμη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή των αμάχων» σημείωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «εκκένωσε περισσότερους από 142.000 αμάχους από τη Μαριούπολη».

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 υπερασπίζονται, ακόμα, το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, το οποίο, συμπλήρωσε, είναι «ασφαλώς αποκλεισμένο». 

Οι δηλώσεις του αυτές δεν έχουν επαληθευτεί ακόμα από άλλη πλευρά. Η Ουκρανία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Κατά τις πληροφορίες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχάρη τον Σοϊγκού για το αποτέλεσμα και έδωσε εντολή να μην γίνει εισβολή στο Azovstal, αλλά να αποκλειστεί για να μην περνάει ούτε «μύγα».

Επίσης, ο Πούτιν φέρεται πως εγγυήθηκε πως δεν θα κινδυνεύσουν οι ζωές όσων είναι μέσα στο εργοστάσιο, εάν παραδοθούν.

Να υπενθυμιστεί πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν, επανειλημμένα, αρνηθεί να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο και να παραδώσουν τις θέσεις τους.

«Η έφοδος της Ρωσίας στο Ντονμπάς δεν έχει αρχίσει ακόμη»

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι η αναμενόμενη ευρείας κλίμακας έφοδος της Ρωσίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε την έναρξή της «μάχης για το Ντονμπάς» τη Δευτέρα.

Επιθέσεις πράγματι καταγράφονται σε όλες τις γραμμές των μετώπων στο Ντανιέτσκ, το Λουγκάνσκ και το Χάρκοβο από το πρωί της Τρίτης, είπε ο κ. Ντανίλοφ στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό χθες Τετάρτη, όμως είναι πιθανόν «δοκιμαστικές».

Ο ίδιος είπε πως η Μόσχα πιθανόν θα συνεχίσει τη συγκέντρωση δυνάμεων, εφοδίων και εφεδρειών τις επόμενες δύο ως τέσσερις εβδομάδες.

Ο κ. Ντανίλοφ προειδοποίησε εξάλλου εναντίον της σκέψης ότι η μάχη για το Ντονμπάς θα είναι η τελευταία και αποφασιστική σε αυτόν τον πόλεμο.

«Δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος, μπορεί να έχουμε πολλά και διάφορα πράγματα μπροστά μας», δήλωσε ο αξιωματούχος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM