Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του [BINTEO]

Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του [BINTEO] Facebook Twitter
Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του (EPA)
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Arkady Rotenberg ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αρχοντικού στη Μαύρη Θάλασσα και όχι ο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ισχυρίζεται ο επικριτής του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και το ίδρυμά του κατά της διαφθοράς δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζονται ότι το υπερπολυτελές μέγαρο ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο. Το βίντεο έχει περισσότερες από 103 εκατομμύρια θεάσεις.

Η διαμάχη για το ακίνητο ξεκίνησε στη Ρωσία μετά τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την ομάδα του Ναβάλνι νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνά τους το ακίνητο κόστισε 1,37 δισ. δολάρια και πληρώθηκε για «με τη μεγαλύτερη δωροδοκία στην ιστορία».

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ωστόσο και πρώην συμπαίκτης του Ρώσου Προέδρου στο τζούντο, ο οποίος πούλησε το μερίδιό του στην κατασκευαστική εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου Stroygazmontazh το 2019 για ένα ποσό το οποίο, η οικονομική εφημερίδα RBC τοποθετεί σε 741,5 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι αγόρασε το μέγαρο πριν από δύο χρόνια.

«Τώρα πλέον δεν θα είναι μυστικό, εγώ είμαι ο δικαιούχος» είπε σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε το κανάλι Mash του Telegram.

«Ήταν αρκετά πολύπλοκες εγκαταστάσεις, υπήρχαν πολλοί πιστωτές και κατάφερα να γίνω ο δικαιούχος» πρόσθεσε.

Δεν έδωσε, ωστόσο πληροφορίες για την αγορά ή για τον τρόπο που αυτή χρηματοδοτήθηκε. Ο Πούτιν από την πλευρά του έχει ήδη αρνηθεί ότι του ανήκει.

Ο Rotenberg είναι μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων και επικεφαλής επιχειρήσεων τους οποίους οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν εντάξει στην μαύρη λίστα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα τον Μάρτιο του 2014.

Mε πληροφορίες του BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ