Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του [BINTEO]

Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του [BINTEO] Facebook Twitter
Ρώσος δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το «παλάτι του Πούτιν» είναι δικό του (EPA)
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Arkady Rotenberg ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αρχοντικού στη Μαύρη Θάλασσα και όχι ο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ισχυρίζεται ο επικριτής του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και το ίδρυμά του κατά της διαφθοράς δημοσιοποίησαν ένα βίντεο στο οποίο ισχυρίζονται ότι το υπερπολυτελές μέγαρο ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο. Το βίντεο έχει περισσότερες από 103 εκατομμύρια θεάσεις.

Η διαμάχη για το ακίνητο ξεκίνησε στη Ρωσία μετά τη δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την ομάδα του Ναβάλνι νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνά τους το ακίνητο κόστισε 1,37 δισ. δολάρια και πληρώθηκε για «με τη μεγαλύτερη δωροδοκία στην ιστορία».

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ωστόσο και πρώην συμπαίκτης του Ρώσου Προέδρου στο τζούντο, ο οποίος πούλησε το μερίδιό του στην κατασκευαστική εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου Stroygazmontazh το 2019 για ένα ποσό το οποίο, η οικονομική εφημερίδα RBC τοποθετεί σε 741,5 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι αγόρασε το μέγαρο πριν από δύο χρόνια.

«Τώρα πλέον δεν θα είναι μυστικό, εγώ είμαι ο δικαιούχος» είπε σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε το κανάλι Mash του Telegram.

«Ήταν αρκετά πολύπλοκες εγκαταστάσεις, υπήρχαν πολλοί πιστωτές και κατάφερα να γίνω ο δικαιούχος» πρόσθεσε.

Δεν έδωσε, ωστόσο πληροφορίες για την αγορά ή για τον τρόπο που αυτή χρηματοδοτήθηκε. Ο Πούτιν από την πλευρά του έχει ήδη αρνηθεί ότι του ανήκει.

Ο Rotenberg είναι μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων και επικεφαλής επιχειρήσεων τους οποίους οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν εντάξει στην μαύρη λίστα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα τον Μάρτιο του 2014.

Mε πληροφορίες του BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM