Ρώσοι ποστάρουν φωτογραφίες ντυμένοι στα κόκκινα, εκφράζοντας στήριξη στη σύζυγο του Ναβάλνι

Ρώσοι ποστάρουν φωτογραφίες ντυμένοι στα κόκκινα, εκφράζοντας στήριξη στη σύζυγο του Ναβάλνι Facebook Twitter
0

Ρώσοι δημοσιεύουν στα social media φωτογραφίες του με κόκκινα ρούχα, για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στη σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, μετά τη φυλάκιση του 44χρονου επικριτή του Κρεμλίνου.

Κόκκινη μπλούζα φορούσε η Γιούλια Ναβάλναγια στο δικαστήριο, όταν ο σύζυγός της καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε ποινή φυλάκισης σχεδόν τριών ετών. Αυτή η κίνηση αλληλεγγύης ξεκίνησε στο Instagram, με ανάρτηση της Κάτια Φεντόροβα.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με κόκκινη μπλούζα, η συντάκτρια μόδας έγραψε ότι το κάνει σε ένδειξη αλληλεγγύης «στη Γιούλια Ναβάλναγια όπως και όλους εκείνους που κρατούνται και καταδικάζονται επειδή δεν φοβούνται να εκφράσουν τη γνώμη τους, τους συζύγους, τις μητέρες, τους πατέρες, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Είμαστε μαζί σας και έτοιμοι να βοηθήσουμε».

Στα hashtag έγραψε «Μην λυπάσαι, όλα θα πάνε καλά», τα τελευταία λόγια που είπε ο Ναβάλνι στη σύζυγό του, πριν τον απομακρύνουν.


Γρήγορα, άλλοι Ρώσοι χρήστες των social media- που ζουν εντός ή εκτός των συνόρων- άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους με κόκκινα ρούχα, μηνύματα υπέρ του Ναβάλνι, της συζύγου του και όσους διώκονται στη Ρωσία γιατί εκφράζουν την άποψή τους, αλλά και το hashtag με τα λόγια του 44χρονου.

View this post on Instagram

A post shared by Olga Markova (@nukaru)


Σε κάθε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε όλη τη χώρα το τελευταίο διάστημα, υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι, η ρωσική αστυνομία έχει «απαντήσει» με εκατοντάδες συλλήψεις. Σε τέτοιο βαθμό, που το Κρεμλίνο χθες παραδέχθηκε ότι στις διαδηλώσεις που έγιναν την ημέρα της καταδίκης του Ναβάλνι συνελήφθησαν περισσότεροι από όσους έχουν τη δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» τα κρατητήρια.

Από την πλευρά του ο Ναβάλνι, στο πρώτο του μήνυμα από τη φυλακή μετά την καταδίκη του, δήλωσε ελεύθερος άνθρωπος. «Οι σιδερένιες πόρτες κλείνουν πίσω μου με έναν εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά εγώ νιώθω ελεύθερος άνθρωπος. Χάρη στην πεποίθησή μου ότι έχω δίκιο. Χάρη στην υποστήριξή σας. Χάρη στην υποστήριξη της οικογένειάς μου», ανέφερε σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Instagram.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM