Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε χημικό εργοστάσιο - Για «τρέλα» μιλά ο Ζελένσκι

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε χημικό εργοστάσιο - Για «τρέλα» μιλά ο Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT
0

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν χημικό εργοστάσιο στην πόλη Sievierodonetsk, με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να κάνει λόγο για «τρέλα». 

Εξαπολύθηκε αεροπορική επίθεση στο σημείο και, μεταξύ άλλων, χτυπήθηκε δεξαμενή με νιτρικό οξύ, όπως κατήγγειλαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. 

«Δεδομένης της μεγάλης παρουσίας χημικών στο Sievierodonetsk, τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού εκεί, συμπεριλαμβανομένων των τυφλών αεροπορικών βομβαρδισμών, είναι απλά τρελές» είπε ο Ζελένσκι.

«Στην 97η ημέρα ενός τέτοιου πολέμου, δεν αποτελεί έκπληξη πως για τον ρωσικό στρατό, τους Ρώσους διοικητές, τους Ρώσους στρατιώτες, οποιαδήποτε τρέλα είναι απολύτως αποδεκτή» συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, που επικαλείται μαρτυρίες, η περιοχή έχει δεθεί μαζικά πυρά από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Τοπικός κυβερνήτης, δήλωσε πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστησαν αδύνατη την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών ή την εκκένωση ανθρώπων. 

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεσή τους και εδραιώνουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ» επεσήμανε ο ίδιος. 


 

Με πληροφορίες από AFP, Guardian και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM