Γάζα: Καθημερινά πεθαίνουν κατά μέσο όρο 28 παιδιά - «Σκοτώνονται ενώ περιμένουν τρόφιμα και φάρμακα»

Γάζα: Καθημερινά πεθαίνουν κατά μέσο όρο 28 παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF, Catherine Russell, δήλωσε ότι κάθε παιδί στη Γάζα έχει υποστεί τεράστια ταλαιπωρία. Σύμφωνα με την ίδια, όλα τους θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις που θα διαρκέσουν σε όλη τους τη ζωή.

Κατά μέσο όρο, 28 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα και, σύμφωνα με τη UNICEF, ενώ πάνω από 17.000 παιδιά έχουν καταγραφεί ως νεκρά μέχρι τώρα.

«Τους τελευταίους 21 μήνες πολέμου, πάνω από 17.000 παιδιά φέρεται να έχουν σκοτωθεί και 33.000 να έχουν τραυματιστεί στη Γάζα. Κατά μέσο όρο, 28 παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα – ο ισοδύναμος αριθμός μιας ολόκληρης σχολικής τάξης», είπε η Russell.

«Σκεφτείτε το για μια στιγμή: μια ολόκληρη τάξη παιδιών σκοτώνεται κάθε μέρα επί σχεδόν δύο χρόνια. Αυτά τα παιδιά δεν είναι μαχητές – σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται την ώρα που περιμένουν για σωτήρια τρόφιμα και φάρμακα».

Η απάντηση του Ισραήλ για τις αναφορές περί θανάτου παιδιών από βομβαρδισμούς

Απαντώντας στις πρόσφατες αναφορές για ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα που σκότωσαν δεκάδες παιδιά, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι παραμένει «δεσμευμένος στο κράτος δικαίου». Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, η επίθεση της 10ης Ιουλίου που σκότωσε τουλάχιστον 10 παιδιά που περίμεναν να λάβουν διατροφικά συμπληρώματα σε ιατρική κλινική της Project Hope στη Ντέιρ αλ-Μάλαχ στη Λωρίδα της Γάζας, προκλήθηκε από «τεχνικό σφάλμα».

Ο πύραυλος, που είχε ως στόχο έναν «τρομοκράτη» της Ισλαμικής Τζιχάντ, έπεσε δεκάδες μέτρα μακριά από τον στόχο, ανέφερε ο στρατός. Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση, πρόσθεσε.

Οι αυξανόμενοι θάνατοι συμβαίνουν εν μέσω ελλείψεων τροφίμων

Ο αυξανόμενος αριθμός νεκρών παιδιών, γυναικών και αμάχων από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα καταγράφεται εν μέσω σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα.

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Τομ Φλέτσερ, δήλωσε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι άμαχοι πυροβολούνται ενώ προσπαθούν να βρουν κάτι να φάνε. «Οι άμαχοι εκτίθενται σε θάνατο και τραυματισμούς, βίαιη μετακίνηση και στερούνται της αξιοπρέπειας», είπε, τονίζοντας την υποχρέωση του Ισραήλ, ως δύναμης κατοχής στη Γάζα, σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης, να παρέχει τρόφιμα και ιατρική βοήθεια.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης το Συμβούλιο να εξετάσει κατά πόσο οι κανόνες εμπλοκής του Ισραήλ περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή και ελαχιστοποίηση απωλειών μεταξύ των αμάχων. Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διανομή τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως λόγω ποδοπατήματος.

Το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Γάζας κατηγόρησε τη μαχητική οργάνωση Χαμάς ότι προκάλεσε ταραχές στο σημείο διανομής τροφίμων, οδηγώντας στο ποδοπάτημα.

Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που αναφέρονται σε ένα από τα κέντρα διανομής τροφίμων που λειτουργούν από αμερικανική οργάνωση με ισραηλινή υποστήριξη, αν και εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις στους δρόμους που οδηγούν σε αυτά, σύμφωνα με μαρτυρίες και αξιωματούχους υγείας.

Με πληροφορίες από euronews.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM
ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM