Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε πρατήριο καυσίμων στη Ρωσία, με τον νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για 35 θανάτους.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο Globus, στη Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και κτίρια να τυλιχθούν στις φλόγες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35», ενώ κάνουν λόγο και για δεκάδες τραυματίες.

Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, ανέφερε μέσω Telegram η αρμόδια για το Νταγκεστάν διεύθυνση της επιτροπής ερευνών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πρατήριο καυσίμων βρισκόταν στη Μαχατσκαλά, πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων, στην Κασπία Θάλασσα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μία ρωσική δημοκρατία πλάι στην Τσετσενία, με έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που γειτονεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αιτίες της καταστροφής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά τα δυστυχήματα και οι πυρκαγιές αυτού του είδους είναι κάτι συνηθισμένο στη Ρωσία. Συχνά οφείλονται σε παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας ή στην κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM