Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε πρατήριο καυσίμων στη Ρωσία, με τον νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για 35 θανάτους.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο Globus, στη Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και κτίρια να τυλιχθούν στις φλόγες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35», ενώ κάνουν λόγο και για δεκάδες τραυματίες.

Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, ανέφερε μέσω Telegram η αρμόδια για το Νταγκεστάν διεύθυνση της επιτροπής ερευνών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πρατήριο καυσίμων βρισκόταν στη Μαχατσκαλά, πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων, στην Κασπία Θάλασσα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μία ρωσική δημοκρατία πλάι στην Τσετσενία, με έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που γειτονεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αιτίες της καταστροφής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά τα δυστυχήματα και οι πυρκαγιές αυτού του είδους είναι κάτι συνηθισμένο στη Ρωσία. Συχνά οφείλονται σε παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας ή στην κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM