Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν

Ρωσία: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη στο Νταγκεστάν Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε πρατήριο καυσίμων στη Ρωσία, με τον νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για 35 θανάτους.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο Globus, στη Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και κτίρια να τυλιχθούν στις φλόγες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων «ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35», ενώ κάνουν λόγο και για δεκάδες τραυματίες.

Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, ανέφερε μέσω Telegram η αρμόδια για το Νταγκεστάν διεύθυνση της επιτροπής ερευνών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πρατήριο καυσίμων βρισκόταν στη Μαχατσκαλά, πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων, στην Κασπία Θάλασσα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μία ρωσική δημοκρατία πλάι στην Τσετσενία, με έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που γειτονεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αιτίες της καταστροφής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά τα δυστυχήματα και οι πυρκαγιές αυτού του είδους είναι κάτι συνηθισμένο στη Ρωσία. Συχνά οφείλονται σε παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας ή στην κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM