Ρωσία: Τα ισραηλινά πλήγματα είναι «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας»

Ρωσία: Τα ισραηλινά πλήγματα είναι «κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου μετά από επίθεση στη Συρία / EPA
0

Kατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας κατήγγειλε η Μαρία Ζαχάροβα, καταδικάζοντας την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη χώρα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε τα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν «εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες». Παράλληλα τις χαρακτήρισε «κατηγορηματικά απαράδεκτες», καθώς «συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας και των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Παρασκευής, το Ισραήλ εξαπέλυσε τις φονικότερες επιδρομές εδώ και μήνες στη βόρεια Συρία, στο Χαλέπι. Ανέφερε πως σκότωσε έναν υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, εντείνοντας την εκστρατεία του εναντίον συνεργατών του Ιράν στην περιοχή, παράλληλα με τον πόλεμο που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές, τουλάχιστον 36 Σύροι στρατιώτες και έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στα πλήγματα και δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν υπήρξε άμεση δήλωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς σημειώνεται πως το Ισραήλ εξαπολύει συχνά πλήγματα σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, ωστόσο σπάνια τα αναγνωρίζει.

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας δήλωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα έπληξαν αρκετές περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού περίπου στις 1:45 π.μ. (22:45 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη), σκοτώνοντας αρκετούς πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Ανέφερε πως οι αεροπορικές επιδρομές συνέπεσαν με επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκαν από την Ιντλίμπ και τη δυτική αγροτική περιοχή του Χαλεπιού, τις οποίες το υπουργείο περιέγραψε ότι πραγματοποιήθηκαν από "τρομοκρατικές οργανώσεις" εναντίον αμάχων στο Χαλέπι και τα περίχωρά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM