Ρωσία: Συνελήφθη η ακτιβίστρια Veronika Nikulshina, μέλος των Pussy Riot

Ρωσία: Συνελήφθη μέλος των Pussy Riot Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα ένα από τα μέλη των Pussy Riot, την Veronika Nikulshina «ενώ έφευγε από το σπίτι της», όπως ανέφερε το Interfax.

Ο δικηγόρος της, δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι η αστυνομία θέλει να την παραπέμψει για απείθεια κατά της αρχής, αλλά παραμένει άγνωστο, σε σχέση με ποιο γεγονός.

Η ίδια η Nikulshina δήλωσε στον ιστότοπο Mediazona, ότι οι αστυνομικοί που την συνέλαβαν όταν τους ρώτησε γιατί την συλλαμβάνουν της απάντησαν  ότι «Αφού το είπε ο ανώτερος, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος».

Πρόσθεσαν δε, ότι οι ίδιοι «δεν γνωρίζουν τίποτα». Η ίδια η ακτιβίστρια ωστόσο εικάζει ότι η σύλληψη της σχετίζεται με προγραμματισμένο γύρισμα ταινίας, γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να σκεφθούν ότι η ίδια ετοιμάζει κάποια δράση.

Σύμφωνα με πηγή, που επικαλείται το Interfax, ωστόσο, η σύλληψη πιθανολογείται ότι συνδέεται με την προετοιμασία δράσης διαμαρτυρίας κατά την πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης για τις 9 Μαΐου, την ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η σοβιετική νίκη επί των ναζιστικών στρατευμάτων στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Με πηγές από τα Ansa/Interfax/ Novaya Gazeta

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ