Ρωσία: Στα γενέθλια του Πούτιν, ακτιβίστριες στόλισαν κυβερνητικά κτήρια με ΛΟΑΤΚΙ σημαίες και συνελήφθησαν

Ρωσία: Στα γενέθλια του Πούτιν, ακτιβίστριες στόλισαν κυβερνητικά κτήρια με ΛΟΑΤΚΙ σημαίες και συνελήφθησαν Facebook Twitter
Ρωσία: Στα γενέθλια του Πούτιν, ακτιβίστριες στόλισαν κυβερνητικά κτήρια με ΛΟΑΤΚΙ σημαίες και συνελήφθησαν (Facebook)
0

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο κορυφαία μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης Pussy Riot την Πέμπτη, καθώς ανάρτησαν σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε κυβερνητικά κτήρια, ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν.

Οι συλλήψεις ακολούθησαν της διαμαρτυρίας των Pussy Riot, που ύψωσαν σημαίες υπερηφάνειας σε πέντε κυβερνητικά κτήρια προς τιμήν των γενεθλίων του Βλαντιμίρ Πούτιν, που ήταν την Τετάρτη.

Η Maria Alyokhina συνελήφθη μόλις έφτασε στο σημείο για να δώσει συνέντευξη σε έναν φιλελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό στη Μόσχα.

Πλάνα από τη σύλληψη δείχνει δύο αξιωματικούς να την συλλαμβάνουν καθώς προσπαθεί να μπει σε γραφείο του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια, μεταφέρεται σε ένα γκρίζο βαν χωρίς σήμανση που περίμενε έξω.

Η κράτηση της Veronika Nikushkina, ενός άλλου μέλους του Pussy Riot, έγινε γνωστή από τον δικηγόρο της Σεργκέι Τέλνοφ. Μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας, είπε.

Σε συνέντευξή του στο The Independent την Τετάρτη, η κ. Alyokhina είπε ότι η ιδέα της πειρατείας του πάρτι γενεθλίων του κ. Πούτιν με ένα μήνυμα της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας ήταν άμεση απάντηση στην ανικανότητα του προέδρου να χειριστεί σχετικά ζητήματα.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρχε διάκριση» στη χώρα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, στη χώρα υπάρχει σταδιακή διάβρωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Το 2013, η ρωσική κυβέρνηση εισήγαγε έναν πολύ περιφρονητικό νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», ο οποίος συνέπεσε με την αύξηση της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, το σχέδιό του Πούτιν να αλλάξει το σύνταγμα φέτος προώθησε ένα ετεροδιαμορφωτικό όραμα της οικογένειας και απαγόρευσε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Είμαστε εναντίον των απαγορεύσεων και των διακρίσεων», είπε η κ. Alyokhina. «Δεν μπορείς να κερδίσεις αν απαγορεύσεις την αγάπη» πρόσθεσε.

Σε μια σειρά αιτημάτων που μοιράστηκαν στα social media μετά τη διαμαρτυρία, τα μέλη των Pussy Riot κάλεσαν τον Πούτιν να τερματίσει το «κυνήγι μαγισσών» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ζήτησαν να διατάξει έρευνα για τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες εκατοντάδων ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία.

Να σταματήσει η καταστολή των ακτιβιστών, να νομιμοποιηθούν οι ομοφυλοφιλικοί γάμοι, να τερματιστεί η πρακτική της απομάκρυνσης των παιδιών από τους ομοφυλόφιλους γονείς και να αλλάξει όλη η νομοθεσία που εισάγει διακρίσεις.

Η ομάδα κάλεσε επίσης τον πρόεδρο να σηματοδοτήσει την 7η Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του, ως «ημέρα ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» σε εθνικό επίπεδο.

Ρωσία: Στα γενέθλια του Πούτιν, ακτιβίστριες στόλισαν κυβερνητικά κτήρια με ΛΟΑΤΚΙ σημαίες και συνελήφθησαν Facebook Twitter
Δύο συλλήψεις από τη Ρωσική αστυνομία σε μέλη των Puusy Riot

Ρωσία: Στα γενέθλια του Πούτιν, ακτιβίστριες στόλισαν κυβερνητικά κτήρια με ΛΟΑΤΚΙ σημαίες και συνελήφθησαν Facebook Twitter
Σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε κυβερνητικά κτήρια στη Ρωσία

Με πληροφορίες του Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ