Ρωσία: Πιθανή «μια στροφή σε πυρηνική επιλογή»

Ρωσία: Πιθανή «μια στροφή σε πυρηνική επιλογή» Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας βλέπει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο έδαφος για συνομιλίες σχετικά με την αναβίωση του διαλόγου στρατηγικής σταθερότητας κι ελέγχου των όπλων με τις ΗΠΑ κατά την τρέχουσα περίοδο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον «ανταλλάσσουν ερμηνείες για την (κατάσταση) στην Ουκρανία» μέσω καναλιών επικοινωνίας σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με το Interfax.

Ο ίδιος είπε επίσης, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη ν’ ακούσει τις προτάσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μία απλή λύση.

“Επιδεικνύουμε υπευθυνότητα και προσοχή σε οποιασδήποτε ιδέες που προτείνονται από χώρες σε αυτόν τον τομέα”, μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο τον Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Πέμπτη τον Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, σχολιάζοντας το κουράγιο που επέδειξε, όταν ένας ένοπλος προσπάθησε να τον δολοφονήσει τον Ιούλιο, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με τον Τραμπ. Σύμφωνα με τον Πούτιν, τα σχόλια του Τραμπ για προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, αξίζουν προσοχής.

Ο Τραμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι δεν έχει μιλήσει με τον Πούτιν από την εκλογική νίκη του, αλλά «Νομίζω ότι θα μιλήσουμε».

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η απειλή επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ θα παραμείνει σε ισχύ, αν κατασχεθούν τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας ή αν η Ουάσινγκτον προχωρήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία.

Ο Ριαμπκόφ σχολίασε επίσης, το αναθεωρημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι καθιστά πιθανή «τη δυνατότητα μιας στροφής σε μία πυρηνική επιλογή» αν υπάρξει μία οξεία κρίση στις σχέσεις με τη Δύση και την κατάσταση στην Ουκρανία, μετέδωσε το Interfax. «Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως ο υπέρτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων θα λάβει αναμφίβολα αποφάσεις, δηλωτικές για τη βελτίωση της βάσης των αρχών μας, για τις δραστηριότητες μας σε αυτή τη σφαίρα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ στο Interfax.

Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση τον Σεπτέμβριο ότι σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της, η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δέχονταν επίθεση με συμβατικούς πυραύλους, ενώ θα θεωρούσε κάθε επίθεση εναντίον της, με την υποστήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, ως μία κοινή επίθεση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM