Ρωσία: Ο 19χρονος είχε προαναγγείλει τη φονική επίθεση στο σχολείο - Εννέα νεκροί, 21 τραυματίες

Ρωσία: Ο 19χρονος είχε προαναγγείλει τη φονική επίθεση στο σχολείο - Εννέα νεκροί, 21 τραυματίες Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο νεαρός που πραγματοποίησε επίθεση σήμερα στο σχολείο της πόλης Καζάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 άτομα, εκ των οποίων 7 παιδιά, και να τραυματισθούν 21 άνρθωποι είναι ο 19χρονος Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ο οποίος συνελήφθη.

Ο δράστης ενήργησε μόνος του και έγινε γνωστό ότι είχε διαγραφεί από το κολλέγιο στο οποίο φοιτούσε.

Ο πρόεδρος του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχάνοφ, δήλωσε: «Χάσαμε επτά παιδιά. Μαθητές της όγδοης τάξης. Τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Επίσης χάσαμε και μια δασκάλα και μια ακόμη γυναίκα. Συνολικά χάσαμε εννιά ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ταταρστάν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν 18 παιδιά και 2 ενήλικες τραυματίες και οι γιατροί κάνουν το παν για να κρατήσουν πολλά από τα παιδιά στην ζωή.

Η 25χρονη δασκάλα αγγλικής γλώσσας που σκοτώθηκε, η Ελβίρα Ιγκνάτιεβα, βρέθηκε τυχαία στον διάδρομο του σχολείου την ώρα που ο δράσης τον διέσχιζε.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα επικαλούμενα πηγή στο Ταταρστάν είχαν μεταδώσει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Το γραφείο του προέδρου του Ταταρστάν ανακοίνωσε ότι η πληροφορία αυτή δεν ευσταθεί.

Ο δράστης της επίθεσης Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, φοιτούσε στο κολλέγιο TISBI (University of management TISBI - έτσι αναφέρεται στην αγγλική ισοσελίδα) και σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω κολλεγίου, είχε διαγραφεί πριν από ένα μήνα.

«Ο Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ήταν φοιτητής του τέταρτου έτους του κολλεγίου TISBI.Τον Απρίλιο του 2021 διαγράφηκε από φοιτητής», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, στέλεχος του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γκαλιαβίεφ από τον Δεκέμβριο άρχισε να κάνει την πρακτική του. Από τον Ιανουάριο έπαψε να εμφανίζεται στο κολλέγιο. Έπαψε επίσης να έχει επαφές με τον συντονιστή καθηγητή της ομάδας στην οποία ανήκε. Δεν εμφανίσθηκε για να παρουσιάσει την μελέτη πάνω στην πρακτική του εξάσκηση ούτε για να δώσει τρεις κρατικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να διαγραφεί, δήλωσαν στο κολλέγιο.

Ωστόσο στο κολλέγιο επισημαίνουν ότι «στο διάστημα που φοιτούσε έδειχνε να είναι ένας ήσυχος φοιτητής που δεν δημιουργούσε φασαρίες. Πάντα ήταν ήρεμος και αντιμετώπιζε με σεβασμό τους συμφοιτητές του και τους καθηγητές».

Θα εξετασθεί από ψυχολόγους και ψυχιάτρους

Ο 19χρονος φερόμενος δράστης της επίθεσης θα υποβληθεί σε εξετάσεις από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να διαπιστωθούν τυχόν ιδιαιτερότητες στην συμπεριφορά του καθώς και τα κίνητρα της πράξης του, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου.

«Είναι γνωστό -- δήλωσε η ίδια πηγή -- ότι μετά τη δολοφονία των μαθητών και των δασκάλων, ο Γκαλιαβίγεφ ήταν έτοιμος να θέσει τέλος στη ζωή του αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και δεν του έδωσαν αυτήν τη δυνατότητα».

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Γκαλιαβίγεφ, λίγο πριν πραγματοποιήσει την πράξη του δημιούργησε λογαριασμό στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης Telegram, στον οποίο περιέγραφε ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στο σχολείο και να σκοτώσει όσο πιο πολλούς βρισκόντουσαν εκεί.

Η Ανακριτική Επιτροπή διαψεύδει τα περί τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν Μέσα Ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο της πόλης Καζάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

«Στην πραγματικότητα, μπαίνοντας στο σχολείο ο δράστης ενεργοποίησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και εν συνεχεία χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο. Κανένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός κατά την επιθεώρηση του τόπου της τραγωδίας δεν εντοπίσθηκε από την ανακριτική ομάδα», δήλωσε η Πετρένκο, τονίζοντας ότι οι

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM