Μόσχα και Άγκυρα ανέφεραν αντίστοιχα μία και πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας κατά το τελευταίο 24ωρο στην Συρία.

 

Η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία ανέφερε μία παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά κατέγραψε πέντε παραβιάσεις, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ( Center for Reconciliation of Opposing Sides and Refugee Migration).

 

«Στην διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας κατέγραψε μία περίπτωση πυροβολισμών στην επαρχία του Χαλεπίου. Η τουρκική πλευρά ανέφερε πέντε περιπτώσεις παραβίασης της εκεχειρίας στην Χάμα (3) και στο Χαλέπι (2)», σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά του κέντρου.

 

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, κατά το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από 1.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στις εστίες τους από την γειτονική Ιορδανία και τον Λίβανο.

 

Σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο επιτήρησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (Center for Reconciliation of Opposing Sides and Refugee Migration Monitoring), περισσότεροι από 1.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στις εστίες τους από την γειτονική Ιορδανία και τον Λίβανο κατά το τελευταίο 24ωρο.

 

«Κατά το τελευταίο 24ωρο συνολικά 1.053 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από δύο ξένες χώρες: 207 πρόσφυγες (62 γυναίκες και 105 παιδιά) από τον Λίβανο, 846 πρόσφυγες (254 γυναίκες και 431 παιδιά) από την Ιορδανία», ανέφερε στο ημερήσιο δελτίο του, το παραπάνω αναφερόμενο κέντρο επιτήρησης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ