Ρωσία και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέες επαφές, αναφέρει το Κρεμλίνο

Ρωσία και ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέα συνάντηση, αναφέρει το Κρεμλίνο Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τις ΗΠΑ ώστε να λάβει λεπτομέρειες για τις αμερικανικές συνομιλίες με ευρωπαϊκές δυνάμεις και την Ουκρανία για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση που θα βάλει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το Politico ανέφερε ότι Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν στο Μαϊάμι το σαββατοκύριακο και ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει τον Κίριλ Ντμίτριεφ, τον απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για επενδύσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης για συνάντηση στο Μαϊάμι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι προγραμματίζονται επαφές με τις ΗΠΑ.

«Όντως προετοιμάζουμε ορισμένες επαφές με τους Αμερικανούς ομολόγους μας προκειμένου να λάβουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχουν κάνει οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους και την Ουκρανία», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες με τη Ρωσία και ξεχωριστά με το Κίεβο και Ευρωπαίους ηγέτες επί προτάσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερο έδαφος στην Ουκρανία διά της βίας αν το Κίεβο και Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν δεσμευτούν όσον αφορά τις αμερικανικές προτάσεις για μια διευθέτηση.

Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του Κιέβου και ότι αν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, η Μόσχα θα επιτεθεί μια μέρα σε μέλος του NATO. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε μέλος του NATO, λέγοντας ότι πρόκειται για ανοησίες.

Η Ρωσία ελέγχει το 19,2% της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που προσάρτησε το 2014, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς, μεγάλο μέρος των περιφερειών της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, και τμήματα τεσσάρων άλλων περιφερειών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM