Ρωσία: Φυλάκιση οκτώ ετών σε 64χρονο για αναρτήσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 64χρονο για αναρτήσεις στα social media Facebook Twitter
0 64χρονος Κονσταντίν Σελεζνιόφ / Φωτ: X
0

Στη Ρωσία, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε έναν 64χρονο άνδρα λόγω δύο αναρτήσεων που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η είδηση μεταδόθηκε από τον ρωσικό ανεξάρτητο ιστότοπο Mediazona, ο οποίος είναι καταχωρημένος στο μητρώο «ξένων πρακτόρων» της Μόσχας για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό.

0 64χρονος Κονσταντίν Σελεζνιόφ αντιμετώπισε ποινική δίωξη για δύο αναρτήσεις που έκανε στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα, αμφότερες οι αναρτήσεις είχαν ως θέμα τα εγκλήματα Ρώσων στρατιωτικών στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και στην Μπούτσα. Στη μία του ανάρτηση ο συνταξιούχος απευθυνόταν στον Γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας, Ίγκορ Κρασνόφ, ενώ στην άλλη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην οποία έγραφε ότι δεν τον θεωρεί «νόμιμο πρόεδρο».

Ο Σελεζνιόφ συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2023. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου, ο Σελεζνιόφ έχασε τις αισθήσεις του, επισημαίνει η ιστοσελίδα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Σελεζνιόφ όπως είχαν δηλώσει οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης SIZO-4 στη Μόσχα, όπου υπήρχε το αδιαχώρητο και οι κρατούμενοι κοιμούνταν με βάρδιες επειδή δεν υπήρχαν αρκετά κρεβάτια στα κελιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM