Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης του γνωστού Ρώσου δημοσιογράφου Αντρέι Σαλντάτοφ

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης του γνωστού Ρώσου δημοσιογράφου Αντρέι Σαλντάτοφ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών και διευθυντή του ιστότοπου agentura.ru Αντρέι Σαλντάτοφ εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η Δευτέρα ξεκίνησε ευχάριστα. Όλοι μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύτηκαν, ενώ ανακάλυψα το όνομά μου στην βάση δεδομένων γι' αυτούς που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δίωξη ασκήθηκε στις 17 Μαρτίου και την υπόθεση έχει αναλάβει πιθανά Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας..» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιστότοπου agentura.ru, που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ θεωρεί ότι εναντίον του Σαλντάτοφ μπορεί να ασκήθηκε δίωξη για διάδοση ''ψευδών ειδήσεων'' για τον ρωσικό στρατό».

Ο ιστότοπος agentura.ru από το 2000 ασχολείται με έρευνες για την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών. Τους τελευταίους μήνες οι δημοσιογράφοι του δημοσίευσαν μερικές έρευνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και novayagazeta.europe

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM