Ρωσία: Έβαλαν πρόστιμο σε δύο γυναίκες που δημοσιοποίησαν βίντεο που φιλιούνται

Ρωσία: Έβαλαν πρόστιμο σε δύο γυναίκες που δημοσιοποίησαν βίντεο που φιλιούνται Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επέβαλαν οι Αρχές της Ρωσίας σε δύο γυναίκες, οι οποίες ανάρτησαν βίντεο στα social media όπου φιλιούνται μέσα σε ένα εστιατόριο.

Η κίνηση αυτή περιλαμβάνεται μέσα στις ενέργειες της Ρωσίας, προκειμένου να καταστείλει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα. Στο βίντεο για το οποίο τους επιβλήθηκε πρόστιμο, διακρίνονται να κάθονται σε ένα τραπέζι και να προσποιούνται πως δέχονται μια πρόταση γάμου, προτού προσφέρουν η μία στην άλλη ένα δακτυλίδι και τελικά φιληθούν.

Οι δύο κατηγορούμενες, ηλικίας 19 και 14 ετών, κρίθηκαν ένοχες βάσει ενός άρθρου κατά της «προπαγάνδας υπέρ των μη παραδοσιακών σχέσεων ή σεξουαλικών προτιμήσεων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο Κρασνοντάρ, ενώ τα ονόματα τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Παρά τη συγγνώμη που ζήτησαν ενώπιον των αστυνομικών, το δικαστήριο τις καταδίκασε στην καταβολή ενός «προστίμου ύψους 50.000 ρουβλιών η κάθε μία», δηλαδή 500 ευρώ.

Σε πλάνα που μετέδωσε το Ria Novosti, διακρίνεται η μία από τις δύο να εξηγεί στον διοικητή της αστυνομίας ότι επρόκειτο για μία «πλάκα» που έκαναν στους ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τον Φεβρουάριο του 2024, οι δυο τους δημοσίευσαν ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιαζόταν «μια απρεπής συμπεριφορά σε έναν δημόσιο χώρο».

Σημειώνεται πως από το 2013, υπάρχει νόμος στη Ρωσία που απαγορεύει την «προπαγάνδα» των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανήλικους. Στα τέλη του 2022 ο νόμος αυτός διευρύνθηκε και απαγορεύει κάθε μορφή «προπαγάνδας» υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα βιβλία αλλά και τις ταινίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM