Ρωσία: Άρχισαν οι «φωνές» για τον νέο πρωθυπουργό- Για ακίνητα εκατομμυρίων

Ρωσία: Άρχισαν οι «φωνές» για τον νέο πρωθυπουργό- Για ακίνητα εκατομμυρίων Facebook Twitter
O νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας ήδη δέχεται τα πρώτα πυρά (Πηγή φωτό EPA)
0

Δεν πρόλαβε να γίνει πρωθυπουργός της Ρωσίας ο Μιχαΐλ Μισούστιν και ήδη οι αντίπαλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν- ο οποίος τον επέλεξε- άρχισαν να ξεθάβουν στοιχεία για το παρελθόν και κυρίως για την περιουσία του.

Την Πέμπτη, οι Ρώσοι βουλευτές ενέκριναν τον διορισμό του Μισούστιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού, με συντριπτική πλειοψηφία. Στην ψηφοφορία, 383 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 42 δήλωσαν παρών, ενώ δεν υπήρξε αρνητική ψήφος. Στη συνέχεια, ο Πούτιν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για τον διορισμό του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να επιλέξει τους υπουργούς του τις προσεχείς ημέρες.

Ο Μισούστιν, πρώην επικεφαλής των φορολογικών υπηρεσιών, διαδέχεται τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η κυβέρνηση του οποίου παραιτήθηκε την Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει ο Πούτιν. Παρότι οι σύμμαχοι του προέδρου έσπευσαν να αναδείξουν τα προσόντα του Μισούστιν, χαρακτηρίζοντάς τον έναν αυτοδημιούργητο τεχνοκράτη, ήδη προέκυψαν τα πρώτα ερωτήματα για το παρελθόν του και την περιουσία του.

Ερωτήματα για την περιουσία του Μισούστιν και της συζύγου του

Σύμφωνα με αντιπάλους του Πούτιν, ο νέος πρωθυπουργός έχει ακίνητα που αξίζουν εκατομμύρια δολάρια. Και το ερώτημα που θέτουν είναι πώς κατάφερε να τα αποκτήσει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των φορολογικών υπηρεσιών.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, η ερευνητική ιστοσελίδα Proekt ανέφερε ότι στα μητρώα ακίνητης περιουσίας εξαφανίστηκε το όνομα του Μισούστιν σε ό,τι αφορά ένα σπίτι σε προάστιο της Μόσχας και σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η αξία των δύο ακινήτων αγγίζει τα 10 εκατ. δολάρια. Τώρα, ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται η ρωσική κυβέρνηση, κάτι σύνηθες για ακίνητα που κάτι αποκρύπτεται.

Ερευνητές του Αλεξέι Ναβάλνι επεσήμαναν επίσης ότι η σύζυγος του Μισούστιν έχει βγάλει σχεδόν 10 εκατ. λίρες τα τελευταία 9 χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όμως ελάχιστα είναι γνωστά για το τι κάνει και δεν υπάρχουν επιχειρήσεις στο όνομά της. «Ο Μισούστιν υπήρξε "υπηρέτης του λαού" εδώ και 20 χρόνια. Οπότε γιατί είναι τόσο πλούσιος», παρατήρησε ο Ναβάλνι.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM