Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απομακρύνει αξιωματούχους

Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απομακρύνει αξιωματούχους Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να έχει το δικαίωμα να απομακρύνει αξιωματούχους, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στις προταθείσες από τον ίδιο συνταγματικές αλλαγές, επεσήμανε ότι, παρά τις αλλαγές, ο πρόεδρος πρέπει να έχει σημαντικές δικαιοδοσίες που θα του δίνουν το δικαίωμα να απομακρύνει εκείνους τους αξιωματούχους που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως και εκείνους που έχουν πάψει να χαίρουν εμπιστοσύνης.

«Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει προεδρική Δημοκρατία. Ο πρόεδρος πρέπει να διατηρήσει σημαντικές δικαιοδοσίες, που σχετίζονται με ενδεχόμενη απομάκρυνση από το αξίωμα τους εκείνων που παραβιάζουν τον νόμο, εκείνων που δεν ασκούν ευσυνείδητα τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και εκείνων που έχουν πάψει να χαίρουν εμπιστοσύνης» δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις αλλαγές αυτές είπε ότι «συνιστούν υποχρεωτική επιταγή», διότι σε αντίθετη περίπτωση η Ρωσία μπορεί να μετατραπεί πλήρως σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και, σε ένα κράτος πολυεθνικό και με πολλές θρησκείες, με πολύπλοκη οργάνωση, με τεράστια έκταση, αυτό θα ήταν μια «πολύ σοβαρή δοκιμασία».

Ο πρόεδρος εκφράζει την πεποίθηση ότι την ίδια άποψη έχουν και τα μέλη της ομάδας εργασίας και οι Ρώσοι « στην συντριπτική τους πλειοψηφία»


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ria Novosti / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM