ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ρονάλντο: Απορρίφθηκε η υπόθεση εναντίον του για βιασμό

Ρονάλντο: Απορρίφθηκε η υπόθεση για σε βάρος του για βιασμό Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα δικαστεί για σεξουαλική επίθεση, μετά από καταγγελία που είχε γίνει εναντίον του το 2009.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Τζένιφερ Ντόρσεϊ από το Λας Βέγκας απέρριψε την αγωγή για βιασμό, που είχε καταθέσει η Kathryn Mayorga εναντίον του Πορτογάλου αστέρα του ποδοσφαίρου,  λόγω των ακατάλληλων και παράνομων πράξεων του δικηγόρου της, Leslie Mark Stovall.

Η δικαστής είπε ότι στην περίπτωσή  αυτή χρησιμοποιήθηκαν κλεμμένα έγγραφα, που διέρρευσαν και περιγράφουν λεπτομερώς τις συζητήσεις δικηγόρου-πελάτη του Ρονάλντο.

«Η επανειλημμένη χρήση κλεμμένων εγγράφων από τον Stoval για τη δίωξη αυτής της υπόθεσης έχει κάθε ένδειξη κακής δικηγορικής συμπεριφοράς», είπε η δικαστής στην 42σέλιδη αναφορά της, που επικαλείται το People.

«Και επειδή το αρχείο δείχνει ότι αυτός και η Mayorga έχουν εξετάσει εκτενώς αυτά τα έγγραφα και τα χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τη βάση των ισχυρισμών της Mayorga, ο αποκλεισμός του Stovall δεν θα εξαλείψει την προκατάληψη από την κακή χρήση τους» ανέφερε.

Τα έγγραφα διέρρευσαν αρχικά από τον ιστότοπο Football Leaks και δημοσιεύτηκαν στη γερμανική εφημερίδα Der Speigel το 2017.

Όταν ο Stovall άρχισε να τα συμπεριλαμβάνει στα ευρήματά του, το δικαστήριο «διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε παραιτηθεί από το δικηγορικό του προνόμιο» όπως αναφέρει.

«Αλλά ο Stovall παρέμεινε απτόητος και όταν η υπεράσπιση έμαθε ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μερικά από αυτά τα έγγραφα στις καταθέσεις και πίστεψε ότι είχε ακόμη περισσότερα από όσα είχε αποκαλύψει, κατέθεσαν πρόταση για περάτωση κυρώσεων», πρόσθεσε η δικαστής.

Εκτός από την αποκάλυψη των ισχυρισμών της Mayorga κατά του Ρονάλντο για σεξουαλική επίθεση το 2009, τα έγγραφα έδειξαν επίσης ότι αποδέχτηκε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 375.000 δολαρίων με αντάλλαγμα να μην υποβάλει ποινικές διώξεις.

«Το άρθρο δεν είναι παρά ένα κομμάτι δημοσιογραφικής μυθοπλασίας», είχαν δηλώσει οι εκπρόσωποι του Ρονάλντο στο Der Speigel εκείνη την εποχή.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε αρχικά στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Clark της Νεβάδα, προσπάθησε να ακυρώσει τον αρχικό διακανονισμό και να εξασφαλίσει επιπλέον αποζημίωση 200.000 δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι η Mayorga εξαναγκάστηκε να υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης.

Η Mayorga ισχυρίστηκε ότι πήγε σε ένα νυχτερινό κέντρο που ονομάζεται Rain in the Palms Hotel στις 13 Ιουνίου 2009, όπου ο Ρονάλντο την προσκάλεσε μετά στη σουίτα του ρετιρέ του, μαζί με μια ομάδα άλλων ανθρώπων.

Υποστήριξε ότι ο ποδοσφαιριστής μπήκε στο μπάνιο μαζί της, ανέβηκε πάνω της όπου «εξέθεσε το πέος του σε στύση και ζήτησε από την καταγγέλλουσα να κάνει πεολειχία».

Είπε ότι αρνήθηκε και προσπάθησε να φύγει, αλλά ο Ρονάλντο φέρεται να την τράβηξε «σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να έχει σεξουαλική επαφή» μαζί της. Ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε πρωκτική σεξουαλική επαφή.

Η Mayorga θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο 9ο Εφετείο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο.

Με πληροφορίες του People

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ