Ρώμη: Οι ευτυχισμένες μέλισσες των Καραμπινιέρι επωφελήθηκαν από την καραντίνα

Ρώμη: Οι ευτυχισμένες μέλισσες των Καραμπινιέρι επωφελήθηκαν από την καραντίνα Facebook Twitter
Ρώμη: Οι ευτυχισμένες μέλισσες των Καραμπινιέρι επωφελήθηκαν από την καραντίνα
0

Την ώρα που η Ιταλία γνώριζε τις τραγικότερες μέρες της λόγω της πανδημίας, οι μέλισσες της Ρώμης επωφελήθηκαν από την καραντίνα.

Η μείωση της ρύπανσης μετά την επιβολή των μέτρων στην Ρώμη βοήθησε τις σχεδόν 150.000 μέλισσες, που βρίσκονται στις τρεις κυψέλες, εγκατεστημένες στη στέγη της ειδικής μονάδας των Καραμπινιέρι στη Ρώμη.

Πρόκειται για την αρμόδια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, το αρχηγείο της οποίας βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης.

Η επιδημία του κορωνοϊού προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία για την έρευνα, καθώς η κυκλοφορία, η ρύπανση και ο θόρυβος σε αυτήν την τεράστια πόλη σχεδόν σταμάτησαν από τη μια μέρα στην άλλη όταν διατάχθηκε η γενικευμένη καραντίνα στις 9 Μαρτίου.

Ρώμη: Οι ευτυχισμένες μέλισσες των Καραμπινιέρι επωφελήθηκαν από την καραντίνα Facebook Twitter

Το ερώτημα πώς θα αντιδρούσαν οι μέλισσες απασχολούσε τους ειδικούς. Οι μέλισσες, επικονιαστικά έντομα, αντιπροσωπεύουν «μια θεμελιώδη βιολογική πολυπλοκότητα για τον πλανήτη μας», εξηγεί στο AFP-TV ο αντισυνταγματάρχης Νικολό Τζιορντάνο.

Το πρόγραμμα μελέτης των μελισσών, υπό τον Νικολό Τζιορντάνο, περιλαμβάνει περίπου 30 άλλες ομάδες στην ιταλική πρωτεύουσα που ανταλλάσσουν τις πληροφορίες τους.

«Η εμπειρία μας και όλα τα προγράμματα αστικής μελισσοκομίας σε όλο τον κόσμο μας διδάσκουν ότι γενικά, οι μέλισσες στην πόλη είναι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνες που ζουν στην ύπαιθρο.

Υπάρχουν λιγότερα προβλήματα με τις χημικές ουσίες που σκοτώνουν τα έντομα και συνεπώς τις μέλισσες, και στο αστικό περιβάλλον βρίσκουν μια πλούσια ποικιλία λουλουδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μελισσοκομίας, Ραφαέλε Τσιρόνε.

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι μέλισσες ήταν υγιέστατες, βρήκαν πολύ μεγάλη ποσότητα γύρης αλλά και πολύ νέκταρ», τονίζει με ικανοποίηση.

Οι έλεγχοι δείχνουν ότι η ποιότητα του μελιού βελτιώθηκε και ότι οι μέλισσες βρήκαν 150 διαφορετικά άνθη στην περιοχή, σε σύγκριση με τις εκατό ποικιλίες που παρατηρούνταν πριν από την καραντίνα, δήλωσε ο Τσιρόνε.

Σήμερα, δύο μελισσοκόμοι καραμπινιέροι φορώντας γάντια, καπέλα, πέπλα και κίτρινες προστατευτικές ζακέτες επισκέφθηκαν τις μέλισσες.

«Δεν τρελαίνομαι για τα έντομα, αλλά τώρα τα αγαπώ», δήλωσε ο δεκανέας Τζιανλούκα Φιλόνι, ο οποίος δηλώνει λέει ότι με την πάροδο του χρόνου «δέθηκε» με τις μέλισσες.

Δείχνει ένα πλαίσιο με μέλι και κερί, που καλύπτουν εκατοντάδες μέλισσες. Η βασίλισσα, δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, ξαφνικά εμφανίζεται πριν εξαφανιστεί ξανά. «Δεν της αρέσει να εκτίθεται», λέει ο δεκανέας Φιλόνι.

Η παραγωγή μελιού δεν είναι ο στόχος αυτών των ερευνών, αλλά αυτές οι μέλισσες παράγουν εν τούτοις περίπου τριάντα κιλά ετησίως, στο «άρωμα της Ρώμης», λέει χαριτολογώντας ο Τσιρόνε.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ