ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρωγμή σε γυάλινη κρεμαστή γέφυρα - Από τουρίστα που έκανε «φιγούρα» μπέιζμπολ

Ρωγμή σε γυάλινη κρεμαστή γέφυρα - Από τουρίστα που έκανε «φιγούρα» μπέιζμπολ Facebook Twitter
Φωτογραφία: CNN
0

Ένας τουρίστας κατάφερε να προκαλέσει ζημιές σε γυάλινο τμήμα της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στις ΗΠΑ, κάνοντας μία κίνηση μπέιζμπολ. 

Η γέφυρα έχει μήκος 207 μέτρων και βρίσκεται πάνω από μία κοιλάδα στο εθνικό πάρκο Great Smoky Mountains των ΗΠΑ. Στο μεσαίο τμήμα της η γέφυρα έχει γυάλινα πάνελ που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βλέπουν στο έδαφος από τα 42 μέτρα.  

Ο επισκέπτης του πάρκου αγνόησε τους κανόνες, κατά τους οποίους απαγορεύεται το τρέξιμο, το χοροπήδημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που επικαλείται το CNN, και πραγματοποίησε ένα σλάιντ, όπως στο μπέιζμπολ, πάνω στα γυάλινα πάνελ. Κατά τη «φιγούρα» ένα μεταλλικό αντικείμενο από τα ρούχα του επισκέπτη έξυσε το γυαλί με αποτέλεσμα να σημειωθούν «εμφανείς ρωγμές στο άνωθεν προστατευτικό στρώμα των γυάλινων πάνελ». 

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και η ζημιά είχε αποκατασταθεί ως την Τρίτη. «Ένας υπάλληλος μας είπε πως κάποιος κατάφερε να σπάσει το ανώτερο στρώμα γυαλιού» ανέφερε δημοσιογράφους του WVLT. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του πάρκου το ανώτερο από τα τρία στρώματα γυαλιού έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα άλλα δύο και από το περιστατικό δεν επηρεάστηκε η «δομική ακεραιότητα» της γέφυρας. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε κάποιος κινδύνευσε.

Για την κατασκευή της γέφυρας χρησιμοποιήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι τσιμέντου, τρία μίλια καλωδίων και 1.400 σανίδες από κέδρο.

Η γέφυρα παραδόθηκε στο κοινό τον Μάιο του 2019. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ