Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Τραμπ: «Έχουμε έναν τραμπούκο και κακοποιό για πρόεδρο των ΗΠΑ»

Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Τραμπ: «Έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο των ΗΠΑ» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο αστέρας του κινηματογράφου Ρίτσαρντ Γκιρ επιτέθηκε λεκτικά στον Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποίησε για την άνοδο του αυταρχισμού σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης απονομής των βραβείων Goya στην Ισπανία.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο στην Αμερική, όπου έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο», δήλωσε ο 75χρονος ηθοποιός όταν παρέλαβε το τιμητικό βραβείο Goya για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, με το κοινό να τον χειροκροτεί.

Αλλά ο Γκιρ ο οποίος πέρυσι ανακοίνωσε ότι μετακομίζει στην Ισπανία, από όπου κατάγεται η σύζυγός του, Alejandra Silva, είπε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην πατρίδα του. «Είναι παντού», είπε. Όπως ανάφερε διάβασε μια «συγκινητική επιστολή» στους New York Times από έναν συγγραφέα στην Ουγγαρία, ο οποίος προειδοποίησε για τον «ολισθηρό κατήφορο».

«Ο αυταρχισμός μας συμπαρασύρει. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει να είμαστε ενεργητικοί. Πρέπει να είμαστε γενναίοι. Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι. Και όλοι όσοι το παρακολουθούν αυτό - στον ισπανόφωνο κόσμο και αλλού - πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να σηκωθούμε, να πούμε την αλήθεια, να είμαστε ειλικρινείς. Και υπάρχει μια θέση στη ζωή όλων μας για τη βασική καλοσύνη, για τη βασική αγάπη και κατανόηση».

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ έκανε παρόμοια σχόλια σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, όπου προειδοποίησε ότι ο «σκοτεινός γάμος του χρήματος και της εξουσίας» στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη. «Οι εκατομμυριούχοι κλόουν που περιβάλλουν τον Τραμπ είναι ανώριμοι και ναρκισσιστές, ένα θανατηφόρο μείγμα», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM