Reuters: Κίνηση της Ε.Ε. για έναρξη των διαπραγματεύσεων με Β. Μακεδονία, Αλβανία

Reuters: Κίνηση της Ε.Ε. για έναρξη των διαπραγματεύσεων με Β. Μακεδονία, Αλβανία Facebook Twitter
Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Η Ε.Ε. θα ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, σύμφωνα με προσχέδιο ομόφωνης απόφασης των 27, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτό το προσχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το περασμένο φθινόπωρο ο Εμανουέλ Μακρόν είχε θέσει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις δύο χώρες, κίνηση που είχαν στηρίξει και άλλα μέλη της Ε.Ε.

Όμως, η Γαλλία και η Ολλανδία άμβλυναν τις ενστάσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters, και η προσπάθεια αυτή απέκτησε ορμή παρά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Αθήνα έδωσε την έγκρισή της γιατί το τελευταίο προσχέδιο περιλάμβανε πιο ισχυρή διατύπωση για την προστασία των μειονοτήτων στην Αλβανία.

Αν δεν υπάρξει ένσταση από καμία χώρα, η απόφαση αναμένεται να εγκριθεί επίσημα στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM