Ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ- Εκθρόνισε την «Ευαίσθητη χορδή»

Ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ- Εκθρόνισε την «Ευαίσθητη χορδή» Facebook Twitter
«La corde sensible (Heartstring)»/ «Ευαίσθητη χορδή», René Magritte
0

Για 26.8 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία ένας πίνακας του Ρενέ Μαγκρίτ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τον Βέλγο ζωγράφο.

Ο πίνακας «Le Principe du plaisir: Portrait d'Edward James» («Η αρχή της ευχαρίστησης/Πορτραίτο του Έντουαρντ Τζέιμς») του 1937 εκθρόνισε το «La corde sensible (Heartstring)» («Ευαίσθητη χορδή») που πωλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 στο Λονδίνο αντί 14.4 εκατομμυρίων στερλινών, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών και εξόδων, δηλαδή 17.9 εκατ. δολαρίων.

Οι εκτιμητές του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη υπολόγιζαν την αξία του πίνακα μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Επτά συλλέκτες -αριθμός ιδιαίτερα υψηλός- έκαναν προσφορές για να τον αποκτήσουν.

Ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ- Εκθρόνισε την «Ευαίσθητη χορδή» Facebook Twitter
«Le principe du plaisir (portrait de Edward James)»/ «Η αρχή της ευχαρίστησης/Πορτραίτο του Έντουαρντ Τζέιμς», René Magritte

Αρκετά ακόμη έργα ξεπέρασαν την εκτιμώμενη αξία τους, όπως το «Improvisation auf mahagoni» («Αυτοσχεδιασμός») του ρωσικής καταγωγής ζωγράφου Βασίλι Καντίνσκι που πωλήθηκε αντί 24,2 εκατ. δολαρίων- οι εκτιμητές του οίκου το υπολόγιζαν μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων.

Την ίδια στιγμή, ο πίνακας «Pre-War Pageant» του Μάρσντεν Χάρτλεϊ, που θεωρείται ένα από τα πρώτα εντελώς αφηρημένα έργα στην ιστορία της αμερικανικής τέχνης, δεν βρήκε αγοραστή. Το έργο εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δολάρια, τιμή σχεδόν πενταπλάσια του σημερινού ρεκόρ για τον Αμερικανό ζωγράφο (6,3 εκατομμύρια δολάρια), το οποίο φιλοτέχνησε σε μια παρατεταμένη παραμονή του στο Βερολίνο.

Ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ- Εκθρόνισε την «Ευαίσθητη χορδή» Facebook Twitter
«Coin de jardin avec papillons»/ «Χορτάρι και πεταλούδες», Vincent van Gogh

Ήδη την Κυριακή, ο πίνακας «Coin de jardin avec papillons» («Χορτάρι και πεταλούδες») του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια δολάρια, δεν είχε βρει αγοραστή στη δημοπρασία του Christie's, που ήταν αφιερωμένη στον ιμπρεσιονισμό και στη μοντέρνα τέχνη.

Μετά τη δημοπρασία, ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι σίγουρα θα βρεθεί αγοραστής για την απεικόνιση αυτή της γωνιάς ενός κήπου με πεταλούδες στην Ανιέρ, στη Γαλλία, έργο της παρισινής περιόδου του Βαν Γκογκ.

Οι δημοπρασίες συνεχίζονται έως την Πέμπτη το βράδυ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ