Ρεκόρ Γκίνες σαν «γοργόνα»- Κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο

Ρεκόρ Γκίνες σαν «γοργόνα»- Κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο Facebook Twitter
0

Κολυμπώντας σαν «γοργόνα», η Μέρλε Λίιβαντ κατάφερε να βελτιώσει το δικό της ρεκόρ Γκίνες: κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο. 

Η κολυμβήτρια, που δραστηριοποιείται έντονα για τη διάσωση των ωκεανών από τη μόλυνση, κάλυψε 42,2 χιλιόμετρα μέσα σε 11 ώρες και 54 λεπτά, στο Μαϊάμι, στις 7 Μαΐου. Στα πόδια της φορούσε ένα μονοπέδιλο από σιλικόνη και έκανε παρελθόν το προηγούμενο δικό της ρεκόρ Γκίνες (30 χλμ.) για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει κολυμπήσει κάποιος με αυτό το «αξεσουάρ».  

Για να πετύχει το ρεκόρ, η γεννημένη στην Εσθονία κολυμβήτρια, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χέρια της για ώθηση, παρά μόνο της τα πόδια, στα οποία φορούσε το μονοπέδιλο που θύμιζε κάτι από γοργόνα. 

Κολυμπώντας, η Eco Mermaid- όπως είναι επίσης γνωστή- μάζευε όποια σκουπίδια έβλεπε στο νερό και τα έβαζε στο κανό που την ακολουθούσε. «Όταν βλέπω σκουπίδια οργίζομαι», παραδέχθηκε. 

Ρεκόρ Γκίνες σαν «γοργόνα»- Κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο Facebook Twitter
Ρεκόρ Γκίνες σαν «γοργόνα»- Κολύμπησε τη μεγαλύτερη απόσταση με μονοπέδιλο Facebook Twitter

Η Λίιβαντ χρησιμοποιεί το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ειδικά τα μικροπλαστικά στους ωκεανούς.

«Είναι άδικο το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο τα ψάρια, τα δελφίνια και οι χελώνες να περιτριγυρίζονται από πλαστικά που καταλήγουν στο στομάχι τους και πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι η επόμενη», ανέφερε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM