Ράπερ, υποστηρικτής του Πούτιν, άνοιξε ξανά τα πρώην καφέ των Starbucks στη Ρωσία

Ράπερ, υποστηρικτής του Πούτιν, άνοιξε ξανά τα πρώην καφέ των Starbucks στη Ρωσία Facebook Twitter
Ο ράπερ Timati με ποτήρι της νέας αλυσίδας (Φωτ.: EPA)
0

Ένας ράπερ, που είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, ξανάνοιξε τις καφετέριες που ανήκαν στα Starbucks, με νέο όνομα: Stars Coffee. 

Σήμερα, Πέμπτη, ο ράπερ Timati και ο επιχειρηματίας της εστίασης Άντον Πίνσκι- που απέκτησαν τα δικαιώματα της αλυσίδας στη Ρωσία- παρέστησαν στα εγκαίνια του πρώτου από τα 130 καφέ που έως πρότινος ανήκαν στη Starbucks. 

Το δίδυμο, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο κέντρο της Μόσχας, αποκάλυψε το νέο logo της αλυσίδας. Σε αυτό, μια γυναίκα με παραδοσιακό ρωσικό μαντήλι αντικαθιστά τη σειρήνα των Starbucks, αλλά το νέο λογότυπο μοιάζει με εκείνο της αλυσίδας. 

Τον Μάιο η Starbucks ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη ρωσική αγορά έπειτα από 15 χρόνια, απόφαση που πήραν πολλές άλλες μεγάλες δυτικές εταιρείες, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. 

Έκτοτε, δεκάδες δυτικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους σε Ρώσους επιχειρηματίες, που είναι φίλα προσκείμενοι στο Κρεμλίνο, σε μεγάλες εκπτώσεις. Οι ρωσικές αρχές ενθαρρύνουν τις εξαγορές, με στόχο να καθησυχάσουν τους πολίτες ότι μπορούν να συνεχίσουν τον δυτικό τρόπο ζωής εν μέσω της ολοένα μεγαλύτερης απομόνωσης της χώρας, σημειώνει ο Guardian.

Stars coffee Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο Timati- ή Τιμούρ Γιουνούσοφ όπως είναι το πραγματικό όνομά του- είναι υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και δηλώνει φίλος του ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. 

Το 2015 ο ράπερ κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο «Ο καλύτερος φίλος μου είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν», στο οποίο περιγράφει τον Ρώσο πρόεδρο ως «υπερήρωα». Επίσης, είναι ο άνθρωπος πίσω από το φιλοκυβερνητικό τραγούδι με τίτλο «Μόσχα», στο οποίο καυχιέται ότι στη ρωσική πρωτεύουσα «δεν γίνονται gay parade». Αυτό έγινε το τραγούδι με τα περισσότερα deslike στην ιστορία του ρωσικού YouTube. 

Η επαναλειτουργία των καφέ που ανήκαν στα Starbucks είναι η δεύτερη μεγάλη αλλαγή επωνυμίας δυτικής αλυσίδας στη Ρωσία. Ήδη, τα εστιατόρια των McDonald’s λειτουργούν με το όνομα «Vkusno & tochka». Όμως, λόγω των εμποδίων που δημιουργούν οι δυτικές κυρώσεις, τα εστιατόρια πασχίζουν να διατηρήσουν το παλιό μενού και η εταιρεία αναγκάστηκε προσωρινά να σταματήσει να σερβίρει τηγανητές πατάτες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM