Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών

Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών Facebook Twitter
4

Για «προβοκάτορες κηδειών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του στο Facebook που του ζήτησε να παρέμβει για όσα έγιναν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Ο χρήστης ζήτησε από τον Ράμα «να βάλει τους Έλληνες που μας προκαλούν στη θέση τους» και ο κ. Ράμα απάντησε:

«Tο κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.

Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο "Greku" διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη "shqiptari!". Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι "greku", αλλά πολίτες της Αλβανίας. Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια.

Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών Facebook Twitter
Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καλό είναι οι πρωθυπουργοί να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς για άλλους όπως "τρελός" (σ.σ. για τον ίδιο τον Κατσίφα), "γουρούνια", "ύαινες", "κοράκια". Καλό είναι η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες. Εκτός αν δεν ενδιαφέρουν οι θεσμοί αλλά η δημιουργία συγκεκριμένου κλίματος.[Αν έβγαινε ο Σημίτης να χαρακτηρίσει "ύαινες" και "κοράκια" τους 2000 Αλβανούς που κάψαν την ελληνική σημαία και ψιλοσπάσαν το ΟΑΚΑ μετά από το Ελλάδα-Αλβανία το 1999 οι κάθε λογής αλληλέγγυοι ακόμα θα καίγαν το σύμπαν. Θερμόαιμοι υπάρχουν πάντα και παντού. Καλό είναι οι θερμόαιμοι να αντιμετωπίζονται θεσμικά και όχι με γηπεδικές εκφράσεις.]
Η ιστορία δεν είναι απομονωμένες εικόνες. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι έγινε στο 1999 στο ΟΑΚΑ, μπορώ να καταλάβω όμως ότι ήδη για 9 χρόνια αλβανικής υπηκοότηας άνθρωποι είχαν δουλέψει σε συνθήκες "Μανωλάδας", κάτω από μικρά και μεγάλα ελληνικά αφεντικά. Το 2004 φτάσαμε στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, να μαχαιρώνονται Αλβανοί, από συγκεντρωμένο πλήθος (όχι ύαινες; τι χαρακτηρισμός ταιριάζει εδώ; το αφήνω κενό.) που φώναζε δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, αλβανέ. Και τους είχες να σου δουλεύουν σε συνθήκες δουλείας, και τους μαιχαιρώνεις να μάθουν τη θέση τους. Ταιριαστό.
Αν δεν είναι απομονωμένες εικόνες καλό είναι να αποφεύγονται και οι απομονωμένοι χαρακτηρισμοί. Οχι;Τόσο για τους μαχαιρωμενους Αλβανούς της Ομόνοιας όσο και για τον νεκρό Βορειοηπειρώτη.