Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών

Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών Facebook Twitter
4

Για «προβοκάτορες κηδειών» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του στο Facebook που του ζήτησε να παρέμβει για όσα έγιναν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Ο χρήστης ζήτησε από τον Ράμα «να βάλει τους Έλληνες που μας προκαλούν στη θέση τους» και ο κ. Ράμα απάντησε:

«Tο κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.

Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο "Greku" διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη "shqiptari!". Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι "greku", αλλά πολίτες της Αλβανίας. Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια.

Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Ράμα για κηδεία Κατσίφα: To κράτος δεν μάχεται με προβοκάτορες κηδειών Facebook Twitter
Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλό είναι οι πρωθυπουργοί να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς για άλλους όπως "τρελός" (σ.σ. για τον ίδιο τον Κατσίφα), "γουρούνια", "ύαινες", "κοράκια". Καλό είναι η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες. Εκτός αν δεν ενδιαφέρουν οι θεσμοί αλλά η δημιουργία συγκεκριμένου κλίματος.[Αν έβγαινε ο Σημίτης να χαρακτηρίσει "ύαινες" και "κοράκια" τους 2000 Αλβανούς που κάψαν την ελληνική σημαία και ψιλοσπάσαν το ΟΑΚΑ μετά από το Ελλάδα-Αλβανία το 1999 οι κάθε λογής αλληλέγγυοι ακόμα θα καίγαν το σύμπαν. Θερμόαιμοι υπάρχουν πάντα και παντού. Καλό είναι οι θερμόαιμοι να αντιμετωπίζονται θεσμικά και όχι με γηπεδικές εκφράσεις.]
Η ιστορία δεν είναι απομονωμένες εικόνες. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι έγινε στο 1999 στο ΟΑΚΑ, μπορώ να καταλάβω όμως ότι ήδη για 9 χρόνια αλβανικής υπηκοότηας άνθρωποι είχαν δουλέψει σε συνθήκες "Μανωλάδας", κάτω από μικρά και μεγάλα ελληνικά αφεντικά. Το 2004 φτάσαμε στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, να μαχαιρώνονται Αλβανοί, από συγκεντρωμένο πλήθος (όχι ύαινες; τι χαρακτηρισμός ταιριάζει εδώ; το αφήνω κενό.) που φώναζε δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, αλβανέ. Και τους είχες να σου δουλεύουν σε συνθήκες δουλείας, και τους μαιχαιρώνεις να μάθουν τη θέση τους. Ταιριαστό.
Αν δεν είναι απομονωμένες εικόνες καλό είναι να αποφεύγονται και οι απομονωμένοι χαρακτηρισμοί. Οχι;Τόσο για τους μαχαιρωμενους Αλβανούς της Ομόνοιας όσο και για τον νεκρό Βορειοηπειρώτη.