Ραϊσί για πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει «το νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού έθνους στην άμυνα»

Ραϊσί για πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει «το νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού έθνους στην άμυνα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, επαίνεσε την παλαιστινιακή αντίσταση στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς και εξέφρασε την την υποστήριξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας «στο νόμιμο δικαίωμα του παλαιστινιακού έθνους στην άμυνα».

Σε ένα μήνυμά του σήμερα, ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι η αποφασιστικότητα που είχε τις ρίζες της στην πίστη στον Θεό θα μπορούσε να νικήσει κάθε όπλο και εξοπλισμό αναφερόμενος στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν καλεί ολόκληρο τον κόσμο να ξυπνήσει και να αντιληφθεί την πραγματικότητα ότι η συσσώρευση σκληρότητας και αδικίας εναντίον του παλαιστινιακού έθνους, η συνεχής παρενόχληση των Παλαιστινίων γυναικών και κρατουμένων και η συνεχής βεβήλωση του τζαμιού Al-Aqsa δεν θα σταματήσει και θα βρει απέναντί της την αντίσταση των εθνών.

Τονίζοντας την υποστήριξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για τη νόμιμη άμυνα του παλαιστινιακού έθνους κατά του Ισραήλ, ο Ραϊσί είπε ότι «αναμφίβολα, το Σιωνιστικό καθεστώς και οι υποστηρικτές του είναι υπεύθυνοι για τους κινδύνους στην ασφάλεια των εθνών της περιοχής και πρέπει να λογοδοτήσουν».

Προτρέποντας τις μουσουλμανικές κυβερνήσεις να ενώσουν τα χέρια για να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη, ο Ιρανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι εξισώσεις έχουν πλέον αλλάξει. «Το παλαιστινιακό έθνος θα βγει νικητής σε αυτό το πεδίο μάχης».

Με πληροφορίες του AlJazeera/tasnimnews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM