Qatargate: Προφυλακίστηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα- Κατηγορείται για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος

Μαρκ Ταραμπέλα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Προφυλακίστηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα, μετά τη σύλληψη του Βέλγου ευρωβουλευτή για ανάμειξη στο σκάνδαλο Qatargate

Σε βάρος του Μαρκ Ταραμπέλα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, Έρικ βαν ντερ Σιπτ. 

Ο Αντρέα Κοτσολίνο- που όπως και ο Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη χθες για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate- τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το εφετείο της Νάπολης έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Ιταλού ευρωβουλευτή, προκειμένου να μεταφερθεί από τις φυλακές στο διαμέρισμά του και θα του επιτρέπεται να πηγαίνει σε ιδιωτική κλινική, για θεραπευτική αγωγή. 

Βελγικά ΜΜΕ: Ο Παντσέρι ενέπλεξε τον Ταραμπέλα στο Qatargate

Η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που συνελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου για το Qatargate, παραμένουν στη φυλακή. 

Ο Παντσέρι, ο βασικός ύποπτος του σκανδάλου, έχει κάνει συμφωνία με τις βελγικές αρχές, που προβλέπει μικρότερη ποινή, με αντάλλαγμα να δώσει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. 

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ήταν εκείνος που ενέπλεξε τον Ταραμπέλα στην υπόθεση, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. Ο Παντσέρι είπε στους ανακριτές, λίγο μετά τη σύλληψή του, ότι κατέβαλε στον Ταραμπέλα ποσό «από 120.000 έως 140.000 ευρώ», για τη βοήθειά του σε θέματα που σχετίζονταν με το Κατάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM