Πυρά κατά του Μπράντλεϊ Κούπερ, για το «Maestro»- Μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ

Πυρά κατά του Μπράντλεϊ Κούπερ, για το «Maestro»- Μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ Facebook Twitter
0

Το τρέιλερ του «Maestro», της νέας ταινίας του Μπράντλεϊ Κούπερ, δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις κατά του ηθοποιού. 

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ σκηνοθετεί την ταινία, συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε αυτή, υποδυόμενος στον συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν. Όμως, πολλοί από αυτούς που είδαν το τρέιλερ επικεντρώθηκαν στην προσθετική μύτη που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός, για τον ρόλο. 

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ δεν είναι Εβραίος, όπως ήταν ο σπουδαίος συνθέτης και πολλοί στάθηκαν σε αυτό σε συνδυασμό με τη μύτη. «Αν χρειάζεται μια προσθετική μύτη, αυτό για εμένα- και πολλούς άλλους- είναι σαν να βάφει το πρόσωπό του μαύρο για να υποδυθεί έναν μαύρο. Αν ο Μπράντλεϊ Κούπερ δεν μπορεί να ερμηνεύσει τον ρόλο μόνο μέσω της υποκριτικής, πάρτε έναν Εβραίο ηθοποιό», έγραψε στα social media η Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Τρέισι- Αν Όμπερμαν. 

Όταν είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τα γυρίσματα, τον Μάιο, ο κριτικός του Hollywood Reporter Ντάνιελ Φίνμπεργκ είχε χαρακτηρίσει «προβληματική» την προσθετική μύτη. Μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ, αρκετοί σχολίασαν το θέμα αυτό στα social media. «Υπάρχουν τόσο πολλοί σπουδαίοι Εβραίοι ηθοποιοί», έγραψε κάποιος. «Ο Μπερνστάιν δεν είχε την αστεία μύτη του Κούπερ στο Maestro», επεσήμανε άλλος. 

Πάντως, τα παιδιά του Λέοναρντ Μπερνστάιν με ανακοίνωση στα social media υπερασπίστηκαν τον Μπράντλεϊ Κούπερ. «Ραγίζει την καρδιά μας να βλέπουμε παρανοήσεις για τις προσπάθειές του. Τυχαίνει να είναι αλήθεια πως ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν είχε μια ωραία, μεγάλη μύτη. Ο Μπράντλεϊ επέλεξε να χρησιμοποιήσει το μακιγιάζ για να ενισχύει την ομοιότητά του και είμαστε απολύτως εντάξει με αυτό. Επίσης, είμαστε βέβαιοι ότι ο πατέρας μας θα ήταν εντάξει με αυτό», υπογράμμισαν και τόνισαν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν αισθητός «ο σεβασμός και η αγάπη» με την οποία ο Μπράντλεϊ Κούπερ προσέγγισε τον ρόλο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM