Η τιμή του bitcoin βυθίστηκε ξανά έπειτα από tweet στο οποίο ο Έλον Μασκ φάνηκε να αναφέρεται στο τέλος της «σχέσης» του με το κρυπτονόμισμα.

 

Ο δισεκατομμυριούχος ανάρτησε ένα meme με ένα ζευγάρι που χωρίζει, με το hashtag bitcoin και ένα emoji με μια ραγισμένη καρδιά. 

 

 

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά περίπου 7% και έφτασε τα 36.723 δολάρια σύμφωνα με το CoinDesk. Άλλα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν την πορεία του και το ether υποχώρησε κατά 8% στα 2.639 δολάρια, ενώ το dogecoin κατέγραψε πτώση σχεδόν 13%, φτάνοντας στα περίπου 36 σεντ.

 

Πρόσφατα ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλέον bitcoin για την αγορά των οχημάτων της, εξαιτίας των ανησυχιών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους. Συχνά ο δισεκατομμυριούχος προκαλεί μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, πολλές φορές μέσω ασαφών σχολίων του στα social media.Για παράδειγμα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο CEO της Tesla προκάλεσε την εκτόξευση της τιμής του dogecoin κατά περίπου 20% απλά γράφοντας στο Twitter «Μία λέξη: Doge». Αργότερα είπε πως αστειεύεται στις αναρτήσεις του για το θέμα.

 

Με πληροφορίες από CNN