Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής

Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην αναστολή των αγορών οχημάτων με τη χρήση του Bitcoin προχώρησε η Tesla λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ μέσω Twitter.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η αξία του Bitcoin μειώθηκε κατά 10%, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές της Tesla.

Όταν το Μάρτιο η Tesla ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν συναλλαγές με Bitcoin, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντολόγους και επενδυτές.

Σύμφωνα με το BBC, η ηλεκτρονική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. Ωστόσο, όπως την Πέμπτη την ανησυχία της για τις συναλλαγές αυτού του τύπου.

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές με Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ, ενώ σημείωσε πως «τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα… αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος στο περιβάλλον».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλούσε κανένα από τα Bitcoin της και πως σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη στραφεί στη χρήση πιο βιώσιμης ενέργειας.

Οι αναλυτές της αγοράς βλέπουν την κίνηση αυτή ως μία προσπάθεια της Tesla να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών που επικεντρώνονται στην αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα.

Η «δίψα» για ενέργεια προέρχεται από την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την εξόρυξη του Bitcoin. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τα μηχανήματα συνδέονται με το δίκτυο για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές.

Ορισμένοι «ανθρακωρύχοι» Bitcoin (επεξεργάζονται συναλλαγές που χρησιμοποιούν την υπολογιστική ισχύ εξειδικευμένου hardware και κερδίζουν μια ανταμοιβή σε Bitcoins για την υπηρεσία αυτή) έχουν εγκατασταθεί ακόμη και σε μέρη όπως η Ισλανδία για να μειώσουν το κόστος της εξόρυξης του κρυπτονομίσματος, καθώς η γεωθερμική ενέργεια εκεί είναι άφθονη, ενώ ο κρύος αέρας της Αρκτικής επιταχύνει την ψύξη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ