Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο

Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο Facebook Twitter
Πτώση των μετοχών της Bayer - Δικαστήριο αμφισβητεί τον διακανονισμό για τις αποζημιώσεις του Roundup (EPA)
0

Απότομη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας Bayer μετά από ερώτηση δικαστή που αφορά στις αποζημιώσεις για το Roundup.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 6% την Τρίτη, αφού ένας δικαστής των ΗΠΑ αμφισβήτησε τον προτεινόμενο διακανονισμό της γερμανικής εταιρείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών υποθέσεων, σχετικά με καταγγελίες ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο Roundup προκάλεσε καρκίνο.

Τον περασμένο μήνα, η Bayer συμφώνησε να πληρώσει έως και 10,9 δισ. δολ. για να διευθετήσει σχεδόν 100.000 αγωγές στις ΗΠΑ.

Αυτό το ποσό περιλάμβανε 1,25 δισ. δολ. τα οποία δίνονται σε μαζική συμφωνία για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών δικαστικών διαφορών, μέρος του διακανονισμού δηλαδή, που απαιτεί έγκριση από το δικαστήριο.

«Το Δικαστήριο είναι διστακτικό σχετικά με την ορθότητα και τη δικαιοσύνη της προτεινόμενης διευθέτησης και σκοπεύει προσωρινά να αρνηθεί την πρόταση», δήλωσε ο δικαστής Vince Chhabria σε κατάθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.

Σε απάντηση, η εταιρεία ανέφερε πως «Εκτιμούμε την εντολή του δικαστή να θέτει τις προκαταρκτικές ανησυχίες του σχετικά με την προτεινόμενη διευθέτηση. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εντολή και θα την εξετάσουμε κατά την προκαταρκτική ακρόαση της έγκρισης στις 24 Ιουλίου.»

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM