Πτήση MH370: Ξεκινούν και πάλι έρευνες για συντρίμμια - Αγνοείται από το 2014

Πτήση MH370: Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για συντρίμμια - Αγνοείται από το 2014 Facebook Twitter
Πτήση MH370 της Malaysia Airlines/ ΕΡΑ
0

Αρχίζουν και πάλι οι έρευνες για συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014.

Η Μαλαισία συμφώνησε επί της αρχής να ξεκινήσει και πάλι τις έρευνες για την εξαφάνιση της πτήσης MH370, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, 10 και πλέον χρόνια από τότε που χάθηκε από τα ραντάρ σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπλοΐας.

Ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Λόκε δήλωσε ότι η πρόταση για έρευνες σε νέα περιοχή στον νότιο Ινδικό Ωκεανό ήρθε από την εταιρία θαλάσσιων ερευνών Ocean Infinity, που είχε επίσης διενεργήσει την τελευταία αναζήτηση για το αεροσκάφος η οποία τερματίστηκε το 2018.

Η εταιρία θα λάβει 70 εκατ. δολάρια εάν εντοπιστούν συντρίμμια που θα θεωρηθούν σημαντικά, δήλωσε ο Λόκε σε συνέντευξη Τύπου. «Η ευθύνη, η υποχρέωση και η δέσμευσή μας είναι στους συγγενείς», δήλωσε ο ίδιος. «Ελπίζουμε ότι αυτή η φορά θα είναι θετική, ότι θα βρεθούν συντρίμμια και θα προσφέρουμε έναν ‘επίλογο’ στις οικογένειες».

Η Μαλαισία ανέθεσε στην Ocean Infinity το 2018 να κάνει έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, προσφέροντας έως 70 εκατ. δολάρια εάν βρισκόταν το αεροπλάνο, αλλά δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Είχε προηγηθεί υποβρύχια έρευνα από τη Μαλαισία, την Αυστραλία και την Κίνα σε μια περιοχή 120.000 τετραγ. χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό, με βάση στοιχεία από αυτόματες συνδέσεις μεταξύ δορυφόρου της Inmarsat και του αεροσκάφους.

Πτήση MH370: Αγνοείται από το 2014

Η πτήση MH370, ένα Boeing 777 που μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου 2014. Ερευνητές από τη Μαλαισία δεν είχαν αποκλείσει αρχικά την πιθανότητα το αεροσκάφος να είχε παρεκτραπεί εσκεμμένα από την πορεία του.

Συντρίμμια, κάποια εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν ότι προέρχονταν από το αεροσκάφος ενώ για κάποια υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ήταν κομμάτια του, ξεβράστηκαν κατά μήκος των ακτών της Αφρικής και σε νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Πάνω από 150 Κινέζοι επιβάτες ήταν στην πτήση αυτή, με τους συγγενείς τους να ζητούν αποζημίωση μεταξύ άλλων από την Malaysia Airlines, την Boeing, την εταιρία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce και την ασφαλιστική εταιρία Allianz.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM