ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Ψηλά στην "λίστα θανάτου" του Ισλαμικού Κράτους οι αστυνομικοί των δυτικών χωρών

Ψηλά στην "λίστα θανάτου" του Ισλαμικού Κράτους οι αστυνομικοί των δυτικών χωρών Facebook Twitter
0

Δολοφονώντας ένας Γάλλο αστυνομικό και την γυναίκα του, ο Λαροσί Αμπάλα, 25χρονος νεαρός καταδικασμένος ήδη για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα, ακολούθησε κατά λέξη τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους, που έχει θέσει τις δυνάμεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην πρώτη θέση του καταλόγου των στόχων του.


Επίσημος εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι από τη Συρία, καλεί αδιάκοπα τους υποστηρικτές της οργάνωσης να περάσουν στην πράξη σκοτώνοντας αστυνομικούς και στρατιωτικούς στις χώρες τους που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.


Επτά αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γαλλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


«Σηκωθείτε μονοθεϊστές και υπερασπισθείτε το Κράτος σας από τον τόπο διαμονής σας, όποιος και να είναι...Επιτεθείτε εναντίον των στρατιωτών των τυράννων, των αστυνομικών τους δυνάμεων, των υπηρεσιών Πληροφοριών και των συνεργατών τους», ήταν το ηχητικό μήνυμα που είχε απευθύνει τον Σεπτέμβριο του 2014 ο αλ-Αντνάνι μέσω του δικτύου Al Furcan του Ισλαμικού Κράτους.


Ο αλ-Αντνάνι ενθάρρυνε τους «στρατιώτες του Χαλιφάτου» να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε είδος όπλου.


«Εάν μπορείτε ανατινάξτε μία βόμβα ή ρίξτε μια σφαίρα. Κανονίστε να βρεθείτε μόνοι με έναν γάλλο ή αμερικανό άπιστο και σπάστε του το κεφάλι με μια πέτρα, σκοτώστε τον με μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, ρίξτε τον από έναν βράχο, στραγγαλίστε τον, δηλητηριάστε τον». «Μην συμβουλευτείτε κανέναν και μην αναζητήσετε κανενός τη φάτουα. Το αν ο άπιστος είναι ένστολος ή πολίτης δεν έχει σημασία. Η ετυμηγορία είναι η ίδια: είναι και οι δύο εχθροί. Είναι επιτρεπτό να χυθεί το αίμα τους».


Το ηχητικό μήνυμα του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι έχει κυκλοφορήσει έκτοτε σε χιλιάδες ιστοσελίδες.

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ