Πρόστιμο 90.000 ευρώ στον δήμο του Παρισιού, επειδή έβαλε πολλές γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις

Πρόστιμο 90.000 ευρώ στον δήμο του Παρισιού, επειδή έβαλε πολλές γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις Facebook Twitter
Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Πρόστιμο επιβλήθηκε στις δημοτικές αρχές του Παρισιού, επειδή τοποθετήθηκαν «υπερβολικά» πολλές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις, μια απόφαση που χαρακτήρισε παράλογη η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

Το πρόστιμο των 90.000 ευρώ επιβλήθηκε από το υπουργείο Δημόσιου Τομέα, με την αιτιολογία ότι το δημαρχείο του Παρισιού παραβίασε τον εθνικό κανόνα για την ισότητα μεταξύ των φύλων, στη στελέχωση του προσωπικού του 2018.

«Με χαρά ανακοινώνω ότι μας επιβλήθηκε πρόστιμο», είπε η Ινταλγκό σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συμπληρώνοντας ότι αισθάνθηκε ευτυχής όταν έμαθε για την ποινή. Το «λάθος», εξήγησε η ίδια, ήταν ότι το 2018 τοποθετήθηκαν 11 γυναίκες και μόνο 5 άνδρες σε διευθυντικές θέσεις στο δημαρχείο, κάτι που σημαίνει ότι το 69% των θέσεων δόθηκαν σε γυναίκες.

«Η διοίκηση του δημαρχείου έγινε, ξαφνικά, υπερβολικά φεμινιστική», χλεύασε η δήμαρχος. Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, που επικαλείται η Le Monde, το δημαρχείο παραβίασε κανόνα του 2013, που ορίζει ότι ένα φύλο δεν πρέπει να καταλαμβάνει πάνω από το 60% των διορισμών σε διευθυντικές θέσεις.

Η Ινταλγκό δήλωσε ότι θα πάει προσωπικά την επιταγή για το πρόστιμο στην κυβέρνηση, μαζί με όλες τις γυναίκες που εργάζονται για εκείνη. Σε πιο σοβαρό τόνο, σχολίασε: «Το πρόστιμο είναι προφανώς παράλογο, άδικο, επιπόλαιο και επικίνδυνο» και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες στη Γαλλία πρέπει να προωθούνται «με σθένος, γιατί η υστέρηση είναι ακόμη πολύ μεγάλη» οπουδήποτε στη χώρα.

«Ναι, προκειμένου μια μέρα να πετύχουμε την ισότητα, πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό και να διασφαλίσουμε ότι τοποθετούνται σε θέσεις περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες», συμπλήρωσε η δήμαρχος.

Από την πλευρά της, η υπουργός Δημόσιου Τομέα, Αμελί ντε Μονσαλέν, σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε ότι ο «παράλογος» κανόνας καταργήθηκε το 2019. Απευθυνόμενη στην Ινταλγκό, ανέφερε: «Θέλω με το πρόστιμο που θα πληρώσει το Παρίσι για το 2018 να χρηματοδοτηθούν ενέργειες για την προώθηση των γυναικών στις δημόσιες υπηρεσίες. Σας καλώ στο υπουργείο να τις συζητήσουμε».

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM