Σε πρόωρες εκλογές τον Δεκέμβριο φαίνεται πως οδηγείται η Βρετανία

 

Μετά την αρχική απόρριψη του κοινοβουλίου, το σχετικό νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον εγκρίθηκε. Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε έτσι να κερδίσει μια «μάχη» ύστερα από απανωτές ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

Με ψήφους 438 υπέρ και 20 κατά, το κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit, ύστερα και από την επίσημη έγκριση των Βρυξελλών για αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που γίνονται μήνα Δεκέμβριο στην χώρα, μετά το 1923. 

 

Νωρίτερα, ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διαμήνυε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει τις πρόωρες εκλογές, και οι Εργατικοί κατέθεσαν πρόταση για τις 9 Δεκεμβρίου. Ωστόσο η συγκεκριμένη τροπολογία απορρίφθηκε.

 

Ο Τζόνσον δέχτηκε ξανά 10 βουλευτές των Τόρις

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε εκ νέου 10 από τους 21 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος τους οποίους είχε διώξει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Τζόνσον συνάντησε τους δέκα στο γραφείο του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ και ο Νίκολας Σόουμς, ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

 

Ορισμένοι μεταξύ αυτών έχουν δηλώσει ήδη ότι θα αποσυρθούν στις προσεχείς εκλογές. «Η προσδοκία όλων των Τόρις, μελών του κοινοβουλίου και υποψηφίων που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές θα είναι ότι όταν επιστρέψουμε, θα έχουμε πετύχει την ψήφιση αυτής της συμφωνίας για το Brexit», δήλωσε ο εκπρόσωπος.