Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Δεν έχει αξία το ανακοινωθέν τους

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Δεν έχει αξία το ανακοινωθέν τους Facebook Twitter
0

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του απαντά στο ανακοινωθέν της συνόδου στο Κάιρο όπου συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

«Δεν έχει κανένα νόημα και αξία,  η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο της Αιγύπτου της Ελλάδας κι της Ελληνοκυπριακής διοίκησης ( Κυπριακή Δημοκρατία)  που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Κάϊρο.  Αυτό το ανακοινωθέν είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας του διδύμου Ελλάδας/Ελληνοκυπρίων να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στις παράνομες, μαξιμαλιστικές και μη συμβιβάσιμες πολιτικές τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως «το δίδυμο Ελλάδος και Ελληνοκυπρίων αγνοεί την βασική αρχή της ορθότητας Σύμβασης Θαλάσσιου Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών και οι μαξιμαλιστικές πολιτικές τους έχουν δημιουργήσει αποτελέσματα τα οποία είναι εναντίον της Αιγύπτου στο θέμα της δικαιοδοσίας θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Η Αίγυπτος κλείνει τα μάτια της στην εκμετάλλευση της κατάστασης από το δίδυμο Ελλήνων/Ελληνοκυπρίων. Η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται  τα δικαιώματα της όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Η Τουρκία ισχυρίζεται πως και οι τρεις χώρες υποστηρίζουν τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας και τις κατηγορεί πως στηρίζουν την τρομοκρατία «Επίσης αρνούμαστε ξεκάθαρα όλες τις αβάσιμες κατηγορίες που υπάρχουν στο ανακοινωθέν  εναντίον στη χώρα μας στο ζήτημα της Συρίας.

Η Τουρκία ως χώρα η οποία έχει επηρεαστεί από την τρομοκρατία περισσότερο από όλες τις χώρες  δεν θα διστάσει να  συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εθνική της ασφάλεια τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό το αποδεικνύει με την επιχείρηση την οποία ξεκίνησε σήμερα.

Απέχει από την πραγματικότητα η ρητορική που κάνει αναφορά για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από τα μέρη τα οποία υπηρετούν στην διαχωριστική γραμμή της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD-YPG. Οι κύκλοι οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο του διαμελισμού της Συρίας και το κάνουν αυτό μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν στάση στο ζήτημα αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM