Προειδοποιήσεις Yamaha μετά τον Γκοσν: «Μην κρύβεστε στις θήκες μουσικών οργάνων»

Προειδοποιήσεις Yamaha μετά τον Γκοσν: «Μην κρύβεστε στις θήκες μουσικών οργάνων» Facebook Twitter
0

Η Yamaha Corporation προειδοποίησε το κοινό να μην επιχειρεί να χωρέσει μέσα σε θήκες μουσικών οργάνων έπειτα από πληροφορίες ότι ο πρώην επικεφαλής της Nissan Κάρλος Γκοσν διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος σε θήκη για κοντραμπάσο.

«Δεν θα αναφέρουμε τον λόγο, αλλά έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις στο Twitter για ανθρώπους που κρύφτηκαν μέσα σε θήκες για μεγάλα μουσικά όργανα. Θα ήταν πολύ άσκοπη η προειδοποίηση αν είχε προηγηθεί κάποιο δυσάρεστο συμβάν, επομένως ζητάμε από όλους να μην το επιχειρήσουν», ανέφερε η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία μουσικών οργάνων σε ανακοίνωσή της στο Twitter.


Ο Γκοσν, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εμπιστοσύνης και για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές, διέφυγε στη γενέτειρα των γονιών του -τον Λίβανο- όπου μάλιστα συναντήθηκε αμέσως με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν τον Δεκέμβριο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας διεμήνυσε πως αναζητεί νομική οδό που θα επιτρέψει την επιστροφή του Γκοσν στη χώρα, ώστε να βρεθεί στο εδώλιο. Ο Λίβανος και η Ιαπωνία δεν έχουν υπογράψει συνθήκη έκδοσης υπόπτων.

Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης για ψευδορκία εξέδωσαν Ιάπωνες εισαγγελείς σε βάρος της Κάρολ Γκοσν. Η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan κατηγορείται πως δεν είπε την αλήθεια όταν κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές του Τόκιο σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο Γκοσν έχει αρνηθεί να αποκαλύψει με ποιόν τρόπο πέρασε από την ασφάλεια του ιαπωνικού αεροδρομίου ή να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι συνεργοί του τον φυγάδευσαν από την αίθουσα αναμονής ιδιωτικών τζετ του αεροδρομίου Κανσάι στη δυτική Ιαπωνία κρυμμένο μέσα σε μια συσκευασία ηχείων μεγάλης ισχύος, η οποία ήταν πολύ μεγάλη για να περάσει από το μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες Χ του αεροδρομίου.


Παλαιότερα ρεπορτάζ, τα οποία ο Γκοσν έχει διαψεύσει, ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Τόκιο μέσα σε μια θήκη για κοντραμπάσο.

Η Yamaha, η οποία κατασκευάζει μουσικά όργανα και εξοπλισμό -από πιάνο και κοντραμπάσο ως ντραμς και ηχεία μεγάλης ισχύος- ευχαρίστησε με ένα δεύτερο μήνυμά της στο Twitter τους χρήστες επειδή έκαναν like στην πρώτη της ανάρτηση, η οποία αναπαράχθηκε στο μέσο αυτό μαζικής δικτύωσης πάνω από 50.000 φορές. Επίσης υπενθύμισε στους ακολούθους της ότι οι θήκες για μουσικά όργανα είναι σχεδιασμένες για μουσικά όργανα και όχι για ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM