Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Μάταιη προσπάθεια, θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο»

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Μάταιη προσπάθεια, θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο» Facebook Twitter
0

Τον εκνευρισμό της Τουρκίας προδίδει η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση κατηγορεί την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές αξιώσεις στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, όπως και ότι προχωρά σε διμερείς αμυντικές συμμαχίες ενάντια στην Άγκυρα, οι οποίες «πλήττουν το ΝΑΤΟ». 

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας για να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η «προβληματική πολιτική» εξοπλισμού της Ελλάδας θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, όπως και ότι «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τη δικαιοδοσία στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κενό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να δεχθούμε αυτές τις αξιώσεις, που επίσης αμφισβητούνται από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς αμυντικές συμμαχίες ενάντια στην Τουρκία, με τρόπο που πλήττει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. 

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας για να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. 

Αντί για συνεργασία, η πολιτική της Ελλάδας για εξοπλισμό, απομόνωση και αποξένωση της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική, που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος και απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM