Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Μάταιη προσπάθεια, θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο»

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Μάταιη προσπάθεια, θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο» Facebook Twitter
0

Τον εκνευρισμό της Τουρκίας προδίδει η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας για την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση κατηγορεί την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές αξιώσεις στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, όπως και ότι προχωρά σε διμερείς αμυντικές συμμαχίες ενάντια στην Άγκυρα, οι οποίες «πλήττουν το ΝΑΤΟ». 

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας για να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η «προβληματική πολιτική» εξοπλισμού της Ελλάδας θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, όπως και ότι «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τη δικαιοδοσία στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κενό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να δεχθούμε αυτές τις αξιώσεις, που επίσης αμφισβητούνται από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς αμυντικές συμμαχίες ενάντια στην Τουρκία, με τρόπο που πλήττει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. 

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας για να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τουρκοκυπρίων, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. 

Αντί για συνεργασία, η πολιτική της Ελλάδας για εξοπλισμό, απομόνωση και αποξένωση της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική, που θα βλάψει την ίδια και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος και απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM