Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι προειδοποίησε τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ, μόλις μία ημέρα πριν από τη θανατηφόρα εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

 

«Τον προειδοποίησα ότι η πλατφόρμα του επέτρεπε το να γίνει πραξικόπημα», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο τεχνολογικό φόρουμ RE:WIRED στις ΗΠΑ.

 

«Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Και μετά συνέβη (η εισβολή) και έκτοτε δεν έχω νέα του», είπε ο δούκας του Σάσεξ.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε ως ομιλητής σε μια συνεδρίαση που συζητούσε εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση και στο διαδικτυακό μίσος.

 

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο δημόσιο σχόλιο για το θέμα.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε στη συνεδρία της Τρίτης μέσω βίντεο ως προσκεκλημένος ομιλητής με την ιδιότητα του συνιδρυτή της οργάνωσης Archewell.

 

Ο δούκας χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία με το διαδικτυακό μίσος και τον Τύπο για να δηλώσει ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

 

Υπογράμμισε πως το Διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα. Αυτό δεν είναι σωστό».

 

Η εμφάνισή του αυτή έρχεται δύο εβδομάδες αφότου μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αποφάνθηκε ότι το 70% του μίσους που απευθύνεται στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ στο Twitter προκλήθηκε από μόλις 55 λογαριασμούς.

 

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για το τι συνέβη στις 6 Ιανουαρίου, όταν ένας όχλος υποστηρικτών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον και διέκοψε την επίσημη πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στην κούρσα του Λευκού Οίκου, συνεχίζονται.

 

Περισσότερα από 670 άτομα έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή.

 

Την Τρίτη, επιτροπή του Κογκρέσου, που ερευνά την υπόθεση κάλεσε κι άλλους στενούς συνεργάτες του Τραμπ για να καταθέσουν.

 

Μεταξύ αυτών είναι και ένας πρώην γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, ένας ανώτερος σύμβουλος και προσωπικοί βοηθοί του πρώην προέδρου.

 

Η έρευνα προσπαθεί να ανακαλύψει εάν ο Τραμπ είχε εκ των προτέρων γνώση της επίθεσης.

 

Με πληροφορίες του BBC