Πούτιν: Θα έρθει η ώρα, που θα ορίσω τον πιθανό διάδοχό μου

Πούτιν: Θα έρθει η ώρα, που θα ορίσω τον πιθανό διάδοχό μου Facebook Twitter
EPA
0

Θα έρθει η ώρα που θα ορίσει τον πιθανό διάδοχό του στο Κρεμλίνο, αλλά η επιλογή θα εναπόκειται τελικά στους ψηφοφόρους, είπε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον ρωσικό λαό.

«Φυσικά, θα έρθει ο καιρός και νομίζω ότι θα μπορέσω να πω αυτός ή εκείνος κατά την γνώμη μου είναι αντάξιος να ηγηθεί μιας τέτοιας σπουδαίας χώρας, όπως είναι η πατρίδα μας, η Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή».

Σε αυτήν την εκπομπή, ο Πρόεδρος μία φορά το χρόνο καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι θεωρεί δική του ευθύνη να δώσει συμβουλές σ' εκείνους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα μετά από εκείνον.

Ο 68χρονος Πούτιν παραμένει στην εξουσία είτε ως πρόεδρος ή ως πρωθυπουργός από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Η τρέχουσα εξαετής θητεία του στο Κρεμλίνο αναμένεται να λήξει το 2024 ενώ πέρυσι προχώρησε σε συνταγματική αλλαγή, που του δίνει το δικαίωμα να παρατείνει τη θητεία του .

Η Ρωσία άλλαξε το σύνταγμά της κατόπιν εντολής του, επιτρέποντάς του να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες στο Κρεμλίνο, και ενδεχομένως να παραμείνει πρόεδρος έως το 2036

Η Ρωσία θα διεξάγει κοινοβουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, οι αρχές έχουν επί της ουσίας καταπιέσει την φωνή της αντιπολίτευσης, περιορίζοντας την όποια δράση του δίκτυο του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, και χαρακτηρίζοντάς τον ως «εξτρεμιστή».

Ο Πούτιν, αξιωματικός της KGB στον Ψυχρό Πόλεμο, ήρθε στην εξουσία αφού διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 1999 από τον άρρωστο προκάτοχό του Μπόρις Γέλτσιν, τον πρώτο μετα-σοβιετικό πρόεδρο της Ρωσίας.

Με πληροφορίες του Reuters/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM