Πούτιν: Θα έρθει η ώρα, που θα ορίσω τον πιθανό διάδοχό μου

Πούτιν: Θα έρθει η ώρα, που θα ορίσω τον πιθανό διάδοχό μου Facebook Twitter
EPA
0

Θα έρθει η ώρα που θα ορίσει τον πιθανό διάδοχό του στο Κρεμλίνο, αλλά η επιλογή θα εναπόκειται τελικά στους ψηφοφόρους, είπε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον ρωσικό λαό.

«Φυσικά, θα έρθει ο καιρός και νομίζω ότι θα μπορέσω να πω αυτός ή εκείνος κατά την γνώμη μου είναι αντάξιος να ηγηθεί μιας τέτοιας σπουδαίας χώρας, όπως είναι η πατρίδα μας, η Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή».

Σε αυτήν την εκπομπή, ο Πρόεδρος μία φορά το χρόνο καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι θεωρεί δική του ευθύνη να δώσει συμβουλές σ' εκείνους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα μετά από εκείνον.

Ο 68χρονος Πούτιν παραμένει στην εξουσία είτε ως πρόεδρος ή ως πρωθυπουργός από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Η τρέχουσα εξαετής θητεία του στο Κρεμλίνο αναμένεται να λήξει το 2024 ενώ πέρυσι προχώρησε σε συνταγματική αλλαγή, που του δίνει το δικαίωμα να παρατείνει τη θητεία του .

Η Ρωσία άλλαξε το σύνταγμά της κατόπιν εντολής του, επιτρέποντάς του να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες στο Κρεμλίνο, και ενδεχομένως να παραμείνει πρόεδρος έως το 2036

Η Ρωσία θα διεξάγει κοινοβουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, οι αρχές έχουν επί της ουσίας καταπιέσει την φωνή της αντιπολίτευσης, περιορίζοντας την όποια δράση του δίκτυο του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, και χαρακτηρίζοντάς τον ως «εξτρεμιστή».

Ο Πούτιν, αξιωματικός της KGB στον Ψυχρό Πόλεμο, ήρθε στην εξουσία αφού διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 1999 από τον άρρωστο προκάτοχό του Μπόρις Γέλτσιν, τον πρώτο μετα-σοβιετικό πρόεδρο της Ρωσίας.

Με πληροφορίες του Reuters/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ταϊλάνδη μόλις έστεψε τον πρώτο νικητή στα εθνικά καλλιστεία για masc lesbians και transmascs

Διεθνή / Η Ταϊλάνδη έστεψε τον πρώτο νικητή των εθνικών καλλιστείων για toms και τρανς άνδρες

Το πρώτο Tom Thailand, τα εθνικά καλλιστεία της Ταϊλάνδης για masc lesbians, transmasculine άτομα και τρανς άνδρες, έστεψε τον πρώτο του νικητή. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περίπου το 80% των διαγωνιζομένων απέφευγε μέχρι σήμερα να εμφανίζεται δημόσια στα social media από φόβο.
THE LIFO TEAM
7η Οκτωβρίου, τρία χρόνια μετά: Ποιοι τεκμηριώνουν τη γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Τρία χρόνια μετά την 7η Οκτωβρίου, η γενοκτονία στη Γάζα

Από τις πρώτες προειδοποιήσεις στα τεκμηριωμένα πορίσματα — Οι οργανώσεις, οι ακαδημαϊκοί και η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ που καταλήγουν σε γενοκτονία και η μνήμη των θυμάτων της Χαμάς που δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ