Πούτιν: Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τη δράση τους στη Ρωσία

Πούτιν: Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τη δράση τους στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Μιλώντας ενώπιον στελεχών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε το έργο της στην αποτροπή σχεδίων εκατοντάδων ξένων πρακτόρων και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τα στελέχη της FSB επειδή κατάφεραν να διαφυλάξουν τα απόρρητα στοιχεία που αφορούσαν τα νέα οπλικά συστήματα στα οποία ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφερθεί στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου.


Αναφερόμενος στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, ο Πούτιν υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων τους, που «εργάζονται επιμελώς στην Ρωσία, χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, την κατασκοπευτική τεχνική και την τεχνολογική κατασκοπεία».

Όπως εξήγησε, μόνο το τελευταίο έτος, αποτράπηκαν οι ενέργειες 72 στελεχών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 397 πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών.


Χαρακτηρίζοντας «θετική τάση» την μείωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα την τελευταία εξαετία, υπογράμμισε πως το 2017 αποτράπηκαν 68 τρομοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων 25 τρομοκρατικές επιθέσεις.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί τη συνεργασία με όλες τις χώρες, «ακόμη και με εκείνες με τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες σε άλλα ζητήματα», ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο των απειλών στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας παραμονές των προεδρικών εκλογών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ