Πούτιν: Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους, οι άλλοι αρνούνται

Πούτιν: Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με όλους, οι άλλοι αρνούνται Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του αρνήθηκαν να εμπλακούν στις συνομιλίες.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, προκάλεσε την πιο θανατηφόρα πολεμική διαμάχη στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, από την πυραυλική κρίση της Κούβας το 1962.

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα πολεμήσει μέχρι την επίτευξη όλων των αντικειμενικών σκοπών του, ενώ το Κίεβο ανακοινώνει ότι δεν θα ησυχάσει, έως ότου ο κάθε Ρώσος στρατιώτης εκδιωχθεί από όλες τις περιοχές του, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, την οποία, η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δρα στη «σωστή κατεύθυνση» στην Ουκρανία, επειδή η Δύση, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

«Διαίρει και βασίλευε»

Στο επίκεντρο των πάντων, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, βρίσκεται η πολιτική των γεωπολιτικών αντιπάλων της Ρωσίας, με στόχο τη «διάσπαση» του κράτους. «Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να κάνουν», είπε ο Πούτιν. «Προσπαθούν να το κάνουν και τώρα». «Αλλά ο στόχος μας είναι κάτι άλλο να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε. 

Δήλωσε βέβαιος ότι η απόλυτη πλειοψηφία των Ρώσων - το 99,9% - είναι «έτοιμοι να θέσουν τα πάντα προς το συμφέρον της πατρίδας τους». Αυτό πείθει τον Ρώσο ηγέτη ότι η χώρα του είναι ξεχωριστή. «Έχουμε ιδιαίτερους ανθρώπους που ζουν εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ